Θυμίζει τα πρώτα κοσμήματα που μας έκαναν δώρο, στην εφηβική, ίσως ακόμα και στην παιδική ηλικία – πολύχρωμα, παιχνιδιάρικα κομμάτια από γυαλί, σε μορφή καρδιάς, λουλουδιών ή ζώων, να στολίζουν το μικροσκοπικό χέρι ή τον λαιμό μας. Ο λόγος για τα αξεσουάρ από γυαλί, που αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στο 2020 πολύ δυναμικά. Ήδη οι fashion editors μιλούν για μια από τις κορυφαίες τάσεις της επόμενης χρονιάς.

Μέσα τους κρύβουν κάτι από τις παιδικές αναμνήσεις μας και μια τεράστια ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων, που ξεκίνησε από την Αρχαία Αίγυπτο, συνεχίστηκε στον Μεσαίωνα και κορυφώθηκε, ίσως, με τα βενετσιάνικα βιτρό. Στη μόδα του εικοστού αιώνα τη χρυσή εποχή έφερε η μούσα του Yves Saint Laurent και σχεδιάστρια κοσμημάτων Loulou de la Falaise, που συνήθιζε να ενσωματώνει κρυστάλλινες και γυάλινες λεπτομέρειες στα κομμάτια που δημιουργούσε για τον οίκο, εξασφαλίζοντας έτσι στα συγκεκριμένα υλικά μια περίοπτη θέση στον κόσμο της υψηλής ραπτικής και της πολυτέλειας.

Σε αυτήν τη σεζόν τα κοσμήματα από γυαλί λανσάρονται σε διαφορετικές εκδοχές, από τις πιο ρετρό μέχρι τις πιο μίνιμαλ και σύγχρονες, από μικρούς, ανεξάρτητους σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται μέσω Etsy και από κορυφαία brands κοσμηματοποιίας.

Είναι επίσης φτιαγμένα από ένα υλικό που συμμορφώνεται με το νέο ζητούμενο της βιωσιμότητας, όπως επιβεβαιώνει η Cat Hocking, δημιουργός του eshop Joan: «Το γυαλί στο κόσμημα εκτός του ότι είναι χειροποίητο ανταποκρίνεται και στην ευαισθησία της slow fashion. Φαίνεται ότι οι σχεδιαστές γοητεύονται τώρα από την ευελιξία του υλικού και απολαμβάνουν τους πειραματισμούς».

PHOTO: @JOANTHESTORE
PHOTO: @JOANTHESTORE

Δες παρακάτω πέντε κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Σκουλαρίκια Alighieri, www.joanthestore.com, £280.00

Δες το εδώ

Κολιέ από χρυσό, γυαλί και μαργαριτάρι Loulou de la Falaise, www.net-a-porter.com, €450.00

Δες το εδώ

Παντατίφ από χρυσό 14 καρατίων και murano Sophie Bille Brahe, www.net-a-porter.com, €1,240.00

Δες το εδώ

Σκουλαρίκια από χρυσό και γυαλί Leigh Miller, www.net-a-porter.com, €280.09

Δες το εδώ

Κολιέ από βενετσιάνικο γυαλί του 1930, www.etsy.com, £110.00

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @imqueena_

TAGS