Η μόδα είναι ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται διαρκώς προκειμένου - όπως ακριβώς και οι τέχνες - να αφομιώσει και να αντικατοπρίσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής. 

Ενώ μεγάλοι οίκοι μόδας μπαίνουν δυνατά στον χωρό της οικολογικής συνείδησης, ανακοινώνοντας επίσημα πως βγάζουν μια για πάντα την αληθινή γούνα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους, ο σχεδιαστής Tiziano Guardini συνεργα΄στηκε με την εταιρία ISKO Creative Room, τον μεγαλύτερο παραγωγό ντένιμ σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο υλικό, το οποίο έχει ως βάση το οργανικό και το ανακυκλώσιμο βαμβάκι. 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος συνθετικής γούνας από denim, ένα υλικό που αποτελεί ήδη στο εξωτερικό πολύ μεγάλο trend, κάνοντας αισθητή την παρουσία του και στις πασαρέλες των κορυφαίων σχεδιάστων σε όλο τον κόσμο. 

Φυσικά θα ήταν αδύνατο η γούνα από denim να μοιάζει ακριβώς όπως θα έμοιαζε μία αληθινή γούνα, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ISKO υποστηρίζει πως η φιλοσοφία πίσω από το συγκεκριμένο ρούχο, που παραπέμπει περισσότερο σε κρόσια, είναι να αναβαθμίσει ενα outfit με τον ίδιο τρόπο που θα το αναβάθμιζε μία γούνα και να δημιουργήσει μία αντίστοιχη αίσθηση σε όποιον τη βλέπει φορεμένη πάνω σε μία γυναίκα. 

Ο Fabio Di Liberto, διευθυντής της ISKO, δήλωσε στον Independent πως η εταιρία του «αισθάνεται πως η γούνα από ντένιμ είναι ένα υπεύθυνο, διασκεδαστικό, εναλλακτικό υλικό που σέβαται το περιβάλλον και δεν δημιουργεί τύψεις σε όποιον την φοράει».

Μία γούνα από ντένιμ υλικό στην πασαρέλα. 

Τα κρόσια είναι βασικό εφέ αυτής της νέας, οικολογικής κατασκευής,

Η ISKO επιπλέον εξηγεί πως ο βασικός στόχος της εταιρίας είναι να αφυπνίσει τους ανθρώπους πάνω στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ύφασμα του ντένιμ και να τους πείσει πως το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από κάτι που χρησιμοποιείται στο casual ή στο sportif καθημερινός μας ντύσιμο.  

Με πληροφορίες από τον Independent

TAGS