Αν υπάρχει μία λέξη που μπορεί να περιγράψει τις ενδυματολογικές ανάγκες του 2020 τότε αυτή είναι η εξής: άνεση. Σε μία χρονιά που όλη μας η ζωή έχει έρθει τα πάνω-κάτω και οι καθημερινότητες μας μοιάζουν πιο αβέβαιες από ποτέ, ολόκληρη η κατάσταση που βιώνουμε έχει στραφεί «προς τα μέσα». Οι έξοδοι έχουν αντικατασταθεί με το delivery, το σινεμά με την τηλεόραση, το γραφείο με ένα λάπτοπ στο τραπεζάκι του σαλονιού και τα τζιν με τις φόρμες.

Τα φορέματα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα μέσα σε όλο αυτό και έτσι αυτή η σεζόν βρίσκει τους γνωστούς οίκους μόδας αντιμέτωπους με μία πρόκληση: να δημιουργήσουν φορέματα που να διατηρούν την κομψότητα που πάντα είχε πάνω του το συγκεκριμένο item, αλλά να παραπέμπουν παράλληλα και σε ένα κομμάτι που θα μπορούσε να φοράμε με ευκολία μέσα στο σπίτι.

Κάπως έτσι το μάλλινο έχει αυτή τη σεζόν την τιμητική του και όσο πιο φαρδύ και άνετο τόσο το καλύτερο. Τα ιντερνετικά κατάστηματα έχουν αληθινά πλημμυρίσει από μακριά ή μίντι, ζεστά φορέματα, με φαρδιά μανίκια και σηκωμένους γιακάδες, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως «η επιτομή του comfort».

Στο εξωτερικό τους έχουν βρει και νέο όνομα, αποκαλώντας τα «jumper dresses», σε ελεύθερη μετάφραση κάτι ανάμεσα σε φόρεμα, νυχτικό και φόρμα. Κάτι μας λέει ότι τίποτα δεν θα είναι πιο δημοφιλές αυτόν τον χειμώνα.

Μία «βόλτα» στο ίνσταγκραμ θα σας πείσει:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 Δες το εδώ

Arket High-Neck Knitted Dress (£79)

Δες το εδώ

Jacquemus Le Robe Maille Polo Sand Stretch-Knit Maxi Dress (£440)

Δες το εδώ

Fp Beach Catalina Sweater Midi Dress (£88)

Δες το εδώ

Topshop Charcoal Grey Plaited Funnel Neck Knitted Dress (£40)

Δες το εδώ

Temperley London Tabitha Dress ( £395) £200

Δες το εδώ 

Cos Merino Wool ROLL-NECK Knitted Maxi Dress ($89)

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS