Φορέματα. Τα θυμάστε άραγε καθόλου; Δε μιλάμε για τα φαρδιά, άνετα, πλεκτά κομμάτια που εξακολουθούμε να φοράμε είτε μέσα στο σπίτι, είτε για τις σύντομες βόλτες μας στη γειτονιά. Αλλά για εκείνα τα λαμπερά, αστραφτερά ρούχα που έβγαιναν από τις ντουλάπες μας κάθε Σαββατόβραδο, εκείνα για τα οποία συζητούσαμε στο τηλέφωνο με κολλητές και κολλητούς, εκείνα που ήταν από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμασταν να αγοράσουμε κάθε τέλος του μήνα. 

Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η μόδα αποτελεί κοινωνική επιταγή και η κάθε κοινωνία καθρεφτίζεται μέα από την μόδα που την αντιπροσωπεί (και πράγματι έτσι είναι) τότε τα πρώτα δεδομένα για το 2021 είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Γιατί φαίνεται πως ο κόσμος είναι έτοιμος να βγει και πάλι από τα σπίτια του, να διασκεδάσει, να πάει σε πάρτι και να ντυθεί ωραία, όπως ντύνονται οι άνθρωποι όταν θέλουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Μία ματια στο απόλυτο φόρεμα της νέας χρονιάς θα σας πείσει ότι αυτή η εποχή δεν είναι τόσο μακριά όσο ενδεχομένως φοβόμαστε και ότι σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν, ξημερώνοντας μία νέα φάση με νέες πιο ευχάριστες και ανοιχτόκαρδες συνθήκες. Κι αυτό γιατί μεγάλοι οίκοι μόδας και διάσημα brands έχουν καλοσωρίσει στις νέες, χειμερινές τους συλλογές την hot, καινούργια εκδοχή του αγαπημένου μικρού, μαύρου φορέματος. Και αυτή είναι πιο σέξι και πιο γκλάμορους από ποτέ.

Φέρνοντας στη ζωή μας κάτι από τη λάμψη που κουβαλούσαν τα πάρτι της δεκαετίας του '90 - τότε που το μικρό, μαύρο φόρεμα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο - το πιο επίκαιρο φόρεμα της νέας εποχής γίνεται πότε σούπερ μίνι και πότε χάνει σημαντικά κομμάτια από το ύφασμα του. Πότε δεν έχει πλάτη, πότε δεν έχει ώμους και πότε έχει καυτά σκισίματα στους γλουτούς που αποκαλύπτουν όσα χρειάζεται να αποκαλυφθούν. 

Ο καιρός που θα ντυθούμε και πάλι για να βγούμε πλησιάζει. Μέχρι τότε μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι έχει έρθει ήδη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες το εδώ

Materiel Black Cutout Woven Midi Dress ( £825) £495

Δες το εδώ

Alix NYC Shiloh Midi Dress (£195)

Δες το εδώ

Iris & Ink Washed Silk Slip Dress (£145)

Δες το εδώ

Free People Ophelia Midi Dress (£328)

Δες το εδώ

COS Blackless Knitted Slip Dress (£79)

Δες το εδώ

Anna October Spetses Black Satin Midi Dress (£445)

Δες το εδώ

H&M One-Shoulder Dress (£50)

Δες το εδώ

Christopher Esber Twisted Quartz Cut-Out Jersey Dress (£852)

Δες το εδώ

Zara Mini Dress with Vent (£30)

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Κεντρική φωτογραφία:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS