Αν υπάρχει ένα και μοναδικό αξεσουάρ που προσελκύει πρώτο τα βλέμματα αυτό είναι, αναμφίβολα, τα γυαλιά ηλίου μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να τα επιλέξουμε με ιδιαίτερη προσοχή και, αν θέλουμε να καταφύγουμε σε ασφαλείς λύσεις δεν έχουμε παρά να επενδύσουμε σε κάποιο vintage σχέδιο, δοκιμασμένο στο χρόνο.

Όπως είναι τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου των ‘70s, που δεν έχει και τόση σημασία αν ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μας. Ακόμα, για παράδειγμα, κι αν έχουμε μικρό πρόσωπο, είναι τόσο υπέροχα, τόσο μεγαλειώδη, τόσο εντυπωσιακά, που θα τα φορέσουμε ούτως ή άλλως, αφού ξαναγράφουν τους κανόνες της αρμονίας.

«Κάθε φορά που φοράω αυτό το ρετρό αξεσουάρ, μου κάνουν κομπλιμέντα» γράφει για τα 70s γυαλιά ηλίου και μια fashion editor, η Joy Montgomery, προτείνοντας να τα συνδυάσουμε ανεπιφύλακτα με T-shirt και τζην ή με ένα ρετρό φόρεμα με ζώνη. Αν και σε όποιο λουκ κι αν τα ενσωματώσουμε, θα δείχνουν φανταστικά.

Στην αγορά υπάρχουν άπειρες επιλογές σε vintage σχέδια, είτε αυθεντικά, από second hand shops, είτε αναπαραγωγές είτε ελαφρώς πειραγμένα και ανανεωμένα designs των 70s. Η μόνη στιλιστική συμβουλή; Αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα πολύ εντυπωσιακό αξεσουάρ, μπορούμε να ενδώσουμε στα oversized γυαλιά ηλίου αλλά σε μια πιο διακριτική και κλασική απόχρωση όπως η ταρταρούγα ή το μαύρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία γυαλιά ηλίου που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Γυαλιά ηλίου Fulham, www.joseph-fashion.com, €215.00

Δες το εδώ

Oversized γυαλιά ηλίου ταρταρούγα, www.arket.com, €59

Δες το εδώ

Oversized γυαλιά ηλίου Gucci, www.matchesfashion.com, €250

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS