Κάποιες φορές πιάνεις τον εαυτό σου να στέκεται μπροστά στην ανοιχτή ντουλάπα με τα ρούχα, ανήμπορη να αποφασίσεις τι να διαλέξεις, μόνο με μία μόνο σκέψη στο μυαλό σου: «Δεν έχω τίποτα να φορέσω σήμερα».

Ακόμα και αν στην πραγματικότητα έχεις στη διάθεσή σου εκατοντάδες κομμάτια και ακόμα περισσότερους συνδυασμούς, αυτή η σκέψη είναι παντοδύναμη, αφοπλίζοντάς σε από οποιαδήποτε στιλιστική ικανότητα και τελικά οδηγώντας σε στην πιο βιαστική και άστοχη απόφαση, ώστε να μην αργήσεις (περισσότερο) στο γραφείο ή στο ραντεβού σου. Σε κάτι τέτοιες στιγμές θα σου φανεί σωτήριο ένα οπλοστάσιο από έτοιμες ιδέες, από τις fashion bloggers που δεν αποτυγχάνουν ποτέ να ντύνονται κομψά και με χαρακτήρα.

Μη φοβηθείς τη μονοχρωμία, πόνταρε όμως σε πολυτελή υφάσματα και ενδιαφέρουσες γραμμές. Δεν είναι πάντα το χρώμα αυτό που δίνει προσωπικότητα σε μια εμφάνιση. Τις ημέρες που δεν αισθάνεσαι έτοιμη να κάνεις χρωματικούς συνδυασμούς, κινήσου σε ένα χρώμα και άφησε τα υπόλοιπα στοιχεία να κάνουν τη διαφορά. Μπορείς να εμπνευστείς από την Darja Barannik.

PHOTO: @DARJABARANNIK

Το καρό σακάκι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σου. Φορεμένο μάλιστα πάνω από skinny τζιν, θα δείχνει αναπάντεχα κουλ. Η Alice Catherine ανανέωσε αυτό το κλασικό κομμάτι.

PHOTO: @ALICECATHERINE

Ακόμα και η ολόσωμη φόρμα μπορεί να δείξει κομψή. Αντί για μια τζιν σαλοπέτα, επένδυσε σε μια καρό φόρμα που σε συνδυασμό με ζιβάγκο θα δημιουργήσει ένα λουκ βγαλμένο από τα 70s, τη δεκαετία που είναι ξανά στη μόδα. Όπως η Mel Ekrem.

PHOTO: @MELISEKREM

Ενέδωσε σε δοκιμασμένους συνδυασμούς ρούχων, αφήνοντας το αξεσουάρ να κάνει τη διαφορά. Μια λευκή μπλούζα και ένα μαύρο παντελόνι ακούγεται μονότονος συνδυασμός, όχι όμως αν προσθέσεις στο λουκ ένα ενδιαφέρον αξεσουάρ, είτε πρόκειται για τσάντα είτε για bold κόσμημα. Η Marissa Cox σε εμπνέει.

PHOTO: @RUERODIER

Το καμηλό παλτό δεν θα σε προδώσει ποτέ. Κάνει ακόμα και το δίδυμο τζιν-λευκό T-shirt να δείχνει πολυτελές και διαχρονικά κομψό. Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με ψηλοτάκουνα, όπως έκανε η Sylvie Mus.

PHOTO: @SYLVIEMUS_

Όταν δεν έχεις τι να φορέσεις, απλά φόρεσε το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φόρεμα. Όλες τις εποχές του χρόνου. Αρκεί να ταιριάξει με σκουρόχρωμο πανωφόρι και μαύρα αξεσουάρ για να μπει στο πνεύμα του χειμώνα. Αυτό έκανε η Ume Romaan.

PHOTO: @UMEROMAAN

 

TAGS