Μια παράξενη τάση έκανε την εμφάνισή της πριν από μερικούς μήνες: Η cottagecore ήρθε να εκφράσει την απλότητα της ζωής στη φύση, έστω και σε μια ρομαντική εκδοχή της, με πρέσβειρες τις influencers που πόζαραν να κάνουν πικνίκ σε καταπράσινα τοπία, με ψάθινες τσάντες και φορέματα που έμοιαζαν βγαλμένα από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, δεν μοιάζει τόσο παράξενη μια από τις πιο αναπάντεχες τάσεις του φθινοπώρου: τα ρούχα και αξεσουάρ με ναΐφ μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση, από τοπιογραφίες μέχρι σύννεφα, πεταλούδες, ακόμα και παραστάσεις ζώων.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και μάλλον καλόγουστα κομμάτια του trend είναι το πουλόβερ της σχεδιάστριας Lirika Matoshi, με καταγωγή από το Κόσσοβο και έδρα τη Νέα Υόρκη, αντιπροσωπευτικό της ρομαντικής διάθεσης που διαπνέει το brand. Το τύπωμά του θα μπορούσε να προέρχεται κάλλιστα από παιδική ζωγραφιά.

Με κάποιον τρόπο, αυτή η παράξενη τάση εκφράζει απόλυτα τη βαθύτερη ανάγκη μας, στην εποχή της πανδημίας της COVID-19, της επιφυλακτικότητας και του φόβου: να επιστρέψουμε, έστω νοερά, στη φύση, ντυμένη με το πέπλο αθωότητας των παιδικών μας χρόνων. Είναι λοιπόν παραστατική, αλλά και δεόντως εντυπωσιακή για να μην περάσει απαρατήρητη.

Δες πώς φόρεσαν την τάση στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Πλεκτό πουλόβερ Lirika Matoshi, lirikamatoshi.com, €226.79 EUR

Δες το εδώ

Βαμβακερό smock dress με παραστάσεις αλόγων, www.matchesfashion.com, €245

Δες το εδώ

Μακρυμάνικο τοπ με πεταλούδες, www.urbanoutfitters.com, €20.00

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS