Υπάρχουν κάποιες τάσεις στη μόδα που πιο εύκολα φοριούνται παρά περιγράφονται. Μια από αυτές, που έχει κατακλύσει τους τελευταίους μήνες τα διεθνή social media, έχει όνομα που παραπέμπει στον «Χάρι Πότερ» αλλά ενήλικο στυλ. Η λεγόμενη Dark Academia γεννήθηκε στο μυθιστόρημα «The Secret History» της Ντόνα Ταρτ, την οποία στα ελληνικά γνωρίσαμε μέσα από το μεταφρασμένο μπεστ σέλερ της «Η καρδερίνα». Το trend απογειώθηκε μέσα από το Tik Tok και τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται ξανά και ξανά στα ξενόγλωσσα Google Trends.

Σύμφωνα με τους New York Times μπορεί να περιγραφρεί σαν «το παραδοσιακό ακαδημαϊκό στυλ με μια γκοθ πινελιά». Τα υλικά μας για να το δημιουργήσουμε είναι μπλέιζερ, πουκάμισα ή αμάνικα γιλέκα, καρό, loafers, σε σύνολα με μια πιο σκοτεινή και edgy διάθεση. Αρκεί βέβαια να μπορούμε να στηρίξουμε ένα τέτοιο λουκ, διαφορετικά μπορεί να δώσουμε την εντύπωση ότι έχουμε μεταμφιεστεί σε κάτι.

Μια πιο ασφαλής λύση είναι να επενδύσουμε σε μεμονωμένα κομμάτια της τάσης και να παίξουμε με το mix & match συνδυάζοντας, π.χ., ένα σακάκι ή ένα ζευγάρι loafers με T-shirt και τζιν παντελόνι, ώστε στην εξίσωση να μπει και το casual. 

Για να πάρεις περισσότερες ιδέες, δες την εκδοχή στην οποία τη φόρεσαν στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Ριγέ γιλέκο, shop.mango.com, 29,99 €

Δες το εδώ

Υφασμάτινο φαρδύ παντελόνι, www.weekday.com, €50

Δες το εδώ

Δερμάτινα loafers με τρακτερωτή σόλα, www.arket.com, €175

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS