Οι γυναίκες λατρεύουν τις τσάντες. Αν, μάλιστα, αυτές έχουν τη σφραγίδα οίκων που φημίζονται για τα αξεσουάρ τους και ανήκουν σε κάποια εμβληματική σειρά, τότε  γίνονται κάτι σαν «ιερό κειμήλιο», ένα αντικείμενο λατρείας που θα συνοδεύει τις εμφανίσεις τους για πάντα. Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, που οι γυναίκες επιστρέφουν ξανά και ξανά σε iconic μοντέλα , πολλά από τα οποία έχουν να διηγηθούν μία ξεχωριστή ιστορία. 

Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, που οι γυναίκες επιστρέφουν ξανά και ξανά σε iconic μοντέλα , πολλά από τα οποία έχουν να διηγηθούν μία ξεχωριστή ιστορία. 

Kelly bag

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Kelly Bag του οίκου Hermès. Η τσάντα χειρός σε σχήμα ακανόνιστου τετράπλευρου με δυο πλαϊνά λουριά και cutout καπάκι, δημιουργήθηκε το 1930 από τον Robert Dumas, τον γαμπρό του Émile Hermès, τον οποίο και διαδέχτηκε στην ηγεσία του οίκου. Το σχέδιο έφερε έναν αέρα εκμοντερνισμού στις συλλογές του εμβληματικού luxury brand με δερμάτινα είδη, ωστόσο δεν ήταν παρά τη δεκαετία του 1950 που η τσάντα πήρε το όνομά της και έγινε status symbol: η Kelly Bag έχει το όνομα της χολιγουντιανής σταρ Grace Kelly που έγινε Πριγκίπισσα του Μονακό και τη χρησιμοποιούσε για να κρύψει τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης της. 

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS