«Η μόδα είναι μία από τις πιο επιβλαβείς βαριές βιομηχανίες στον κόσμο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο προκειμένου να βρούμε νέες λύσεις και εναλλακτικές,» ξεκαθαρίζει η σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ σε δήλωση της που συνοδεύει την κυκλοφορία ενός καινούργιου φούτερ, το οποίο μόλις βγήκε στην αγορά ως μέρος της νέας της κολεξιόν σε συνεργασία με την Adidas.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μακάρντεϊ συνεργάζεται με τη μεγάλη και πολύ δημοφιλή εταιρία αθλητικών ειδών -παλαιότερες σειρές με αθλητικά ρούχα που έφεραν την υπογραφή της έχουν κάνει πάταγο στο παρελθόν- αλλά είναι η πρώτη που κυκλοφορεί ένα ρούχο κατασκευασμένο 100% από ανακυκλώσιμο υλικό.

Το φούτερ σε σπασμένο λευκό χρώμα που σχεδίασε η Μακάρτνεϊ αποκλειστικά για την Adidas είναι φτιαγμένο από 60% ανακυκλωμένα ρούχα και 40% οργανικό βαμβάκι και είναι προορισμένο για να ανακυκλωθεί ξανά από την αρχή και να γεννηθεί από την αρχή ως κάτι νέο.

Το φούτερ από 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

«Δημιουργώντας μία πολύ ανοικτή προσέγγιση στον τρόπο που λύνουμε τα προβλήματα της σπατάλης πολύτιμων υλικών, μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά την βιομηχανία στο να υιοθετήσει μαζικά, πλέον, ουσιαστικότερες πρακτικές, πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον,» δήλωσε η Μακάρντεϊ. «Με τη νέα συλλογή Stella McCartney by Αdidas δεν θέλουμε απλά να δημιουργήσουμε μία άνετη σειρά ρούχων, αλλά να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον».

Βέβαια, το να αποκτήσεις το συγκεκριμένο φούτερ δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, αφού η εταιρία της Μακάρτνεϊ έχει δώσει στην κυκλοφορία μόλις 50 κομμάτια κάτι που αναμένεται να εκτινάξει την τιμή του ρούχο στα σάιτ μεταπώλησης στα ύψη.

Η Μακάρτνεϊ είναι γνωστή για τις διατροφικές της συνήθειες, αφού είναι vegeterian εδώ και πάρα πολλά, ενώ η ακτιβιστική δράση για τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι μία από τις βασικές ασχολίες της, εκτός από την μόδα. 

Το να αποκτήσεις το συγκεκριμένο φούτερ δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, αφού η εταιρία της Μακάρτνεϊ έχει δώσει στην κυκλοφορία μόλις 50 κομμάτια.

Mε πληροφορίες απότον  Independent

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

 

TAGS