Ο αγαπημένος σχεδιαστής μόδας, Marc Jacobs, είναι γνωστός για το χιούμορ που συνδυάζει πάντα με τα τρεντ και τελικά με τη διαχρονική και αιώνια μόδα, σε κάθε του συλλογή. Τα ρούχα του είναι σαν ευρηματικά γκαγκ, σαν φωτεινές λεζάντες πάνω σε κάθε γυναίκα. Δεν είναι ήσυχα και σε καμία περίπτωση αδιάφορα. Μπορεί να είναι υπερβολικά για κάποιες, μπορεί να απευθύνονται σε τολμηρές ψυχές που το λέει η καρδιά τους και που δεν επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους, μπορεί ακόμα μπορεί. 

Όπως και να 'χει ο Marc έχει έναν μοναδικό τρόπο να δοξάζει τη χαρά της ζωής και να δημιουργεί ρούχα που κάνουν εφέ στην πασαρέλα αλλά ταυτόχρονα είναι και τόσο εύκολο να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας, από όλες τις γυναίκες, είτε εργάζονται σε κάποιο γραφείο, είτε δουλεύουν ανεξάρτητα σαν δημιουργικές ψυχές. Ακόμα περισσότερο, φυσικά, εάν επιθυμούμε να μπούμε σε κάποιο event δημιουργώντας εντύπωση - ο Marc έχει φροντίσει και για αυτό, με XL δημιουργίες που ξεπερνούν τα συμβατικά σχήματα και καταρρίπτουν τους φιλικούς όγκους. 

REUTERS/Caitlin Ochs
REUTERS/Caitlin Ochs
REUTERS/Caitlin Ochs

Με αναφορές στη δεκαετία του '70 μέσα από τη σύγχρονη ματιά των απαιτήσεων της εποχής, η συλλογή του καλοκαιριού 2020 είναι εξόχως χαρούμενη, εξωστρεφής και αισιόδοξη. Ελευθερία και χρώματα, όγκοι και αλλόκοτες ισορροπίες.  

Ο Marc σχεδιάζει στο χέρι, αρνούμενος να υποταχθεί πλήρως στην ντίτζιταλ κυριαρχία, ενώ η συλλογή του έχει ξεκάθαρες αναφορές σε κλασικές εικόνες δημιουργιών του Yves Saint Laurent, του Karl Lagerfeld καθώς και σε φιγούρες όπως η Anita Pallenberg και η Ann Reinking, στην ταινία All That Jazz. Μια συλλογή που δε χορταίνεις να τη βλέπεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε το βίντεο ολόκληρου του σόου, που έγινε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης:

Photo: REUTERS/Caitlin Ochs

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS