Τα τελευταία χρόνια η λεγόμενη βιώσιμη μόδα, πιο φιλική προς το περιβάλλον, απολαμβάνει το πολυτελές άγγιγμα των μεγαλύτερων οίκων και αναβαθμίζεται και ποιοτικά και στιλιστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κλασική τσάντα Victoria του Hermès, που χάρη στη συνεργασία του brand με την εταιρεία MycoWorks λανσάρεται σε νέα, οικολογική εκδοχή, όπου το αληθινό δέρμα έχει αντικατασταθεί από ίνες μανιταριών, το λεγόμενο υλικό Mycelium.

Οι οικολογικές ίνες συνθέτουν την επιφάνεια, που δέχεται το φινίρισμα σε βυρσοδεψεία του Hermès στη Γαλλία, κάνοντας την όψη και την υφή της τσάντας να μη διαφέρει από εκείνη ενός αξεσουάρ από αληθινό δέρμα.

Οι οικολογικές ίνες συνθέτουν την επιφάνεια, που δέχεται το φινίρισμα σε βυρσοδεψεία του Hermès στη Γαλλία, κάνοντας την όψη και την υφή της τσάντας να μη διαφέρει από εκείνη ενός αξεσουάρ από αληθινό δέρμα.

Η οικολογική παραλλαγή της Victoria προέκυψε από μια συνεργασία τριών χρόνων μεταξύ του Hermès και της MycoWorks, στην προσπάθεια του πολυτελούς brand να ανακαλύψει μη πλαστικές εναλλακτικές στο ζωικό δέρμα.

Ο Hermès δεν είναι μάλιστα ο μοναδικός που στρέφεται στα μανιτάρια: η Kering, μητρική εταιρεία των Adidas, Stella McCartney, Lululemon and Gucci, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dezeen, επίσης διερευνά τη χρήση ενός άλλου υλικού τους, του λεγόμενου Mylo

Το mycelium, όπως εξηγεί η MycoWorks, καλλιεργείται μέσα από μια μοναδική διαδικασία ζύμωσης, που του δίνει μια πυκνή σύσταση, πιο ομοιογενή και πιο ανθεκτική από άλλα υλικά.

Το Μycelium, όπως εξηγεί η MycoWorks, καλλιεργείται μέσα από μια μοναδική διαδικασία ζύμωσης, που του δίνει μια πυκνή σύσταση, πιο ομοιογενή και πιο ανθεκτική από άλλα υλικά. Το τελικό προϊόν ονομάζεται Sylvania και σύμφωνα με τη MycoWorks: «Καταδεικνύει το πώς η φύση και η βιοτεχνολογία μπορούν να συντονιστούν δημιουργώντας ένα υλικό με κορυφαίες προδιαγραφές ποιότητας».

Το vegan δέρμα, λοιπόν, της οικολογικής Victoria όχι μόνο είναι βιοδιασπώμενο και έχει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από το ζωικό δέρμα, αλλά επιπλέον, όπως ισχυρίζεται η MycoWorks, ξεπερνάει το τελευταίο σε πολλές δοκιμές αντοχής.

Η νέα Victoria αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022.

Δείτε τη νέα, vegan τσάντα του Hermès:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS