Το νέο σόου Υψηλής Ραπτικής της Chanel, για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019, συνέχισε την παράδοση του οίκου στις επιδείξεις-υπερθεάματα. Το Grand Palais στο Παρίσι μεταμορφώθηκε σε κήπο του 18ου αιώνα με πισίνα, τροπικά φυτά και φόντο μια μεσογειακή βίλα. Μάλλον το πιο πρωτοφανές, όμως, ήταν η ηχηρή απουσία του Καρλ Λάγκερφελντ: Ήταν η πρώτη φορά, από το 1983 που ξεκίνησε η συνεργασία του σχεδιαστή με τον οίκο, που δεν εμφανίστηκε στο τέλος του σόου να υποκλιθεί στο κοινό.

Στη θέση του εμφανίστηκε η διευθύντρια του δημιουργικού στούντιο του brand, Virginie Vard, συνοδευόμενη από το μοντέλο Vittoria Ceretti, μια μεγαλοπρεπή νύφη με απαστράπτον νυφικό και βέλο.

Ποια ήταν η επίσημη δήλωση που έκανε η Chanel για την απουσία του Λάγκερφελντ; «Για τον παραδοσιακό χαιρετισμό στο τέλος του σόου, ο κύριος Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, που ένιωθε κουρασμένος, ζήτησε από τη Virginie Viard να τον εκπροσωπήσει και να χαιρετήσει τους καλεσμένους πλάι στη νύφη». «Η Virginie Viard και ο Eric Pfrunder, director of image της Chanel, συνεχίζουν να συνεργάζονται με τον σχεδιαστή στις κολεξιόν και τις καμπάνιες του brand» πρόσθετε ο οίκος.

Όπως έγραψε το Harper's Bazaar, ο 85χρονος δημιουργός απουσίαζε λόγω ασθένειας. Η οποία μάλιστα τον κράτησε μακριά και από τα δύο σόου του οίκου. Η πρώτη επίδειξη της ημέρας έγινε στις 10 το πρωί και παρότι εκπρόσωπος της Chanel δήλωσε ότι ο σχεδιαστής έλπιζε να δώσει το «παρών» στη δεύτερη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, δεν τα κατάφερε ούτε σε εκείνο. «Ευχόμαστε στον κ. Λάγκερφελντ ταχεία ανάρρωση» ήταν η δήλωση του brand. Το ίδιο κι εμείς.

Η απουσία του Καρλ Λάγκερφελντ από το τελευταίο σόου της Chanel ενίσχυσε τις φήμες περί αποχώρησης του σχεδιαστή από τον οίκο.

Δείτε το νέο σόου της Chanel.

 

TAGS