Γνωρίζω πως οι καταστάσεις στη ζωή είναι αυτές που δίνουν την αφορμή για να γεννηθούν νέες ιδέες για νέα προϊόντα ή για να γίνει μια στροφή σε ήδη υπάρχοντα προϊόντα τα οποία δεν χαίρονταν ιδιαίτερης προσοχής διότι δεν είχε προκύψει η ανάγκη. Το τελευταίο καιρό έχει γίνει μια στροφή σε προϊόντα των οποίων η χρήση είναι καθαρά για το σπίτι και δεν είναι τυχαίο μιας και τον περισσότερο χρόνο τον περνάμε μέσα σε αυτό λόγω της καραντίνας. Όσον αφορά τα είδη ένδυση και υπόδησης, υπάρχει μια μερίδα κόσμου για τα οποία δεν επενδύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι ακριβώς αυτό. Επειδή πρόκειται για πιτζάμες, χαλαρά ρούχα σπιτιού και παντόφλες. Εντάξει παντόφλες είναι, δεν είναι ανάγκη να φαίνονται σαν πολυτελή παπούτσια.

Από την άλλη υπάρχει μια μερίδα κόσμου η οποία επενδύει περισσότερα σε αυτό διότι απλά νοιώθει καλύτερα όταν είναι φορά μέσα στο σπίτι μια ζεστή μάλλινη μπλούζα ή ένα ωραίο ζευγάρι παντόφλες οι οποίες είναι τόσο προσεγμένες που παίζουν ανάμεσα στο όριο του loungewear και του pret-a-porter. Ειδικά σε αυτό το κομμάτι βλέπουμε διάφορους οίκους να ασχολούνται με την τάση των mules τα οποία έχουν επιρροές από το pajama look και κάπου-κάπου μας ξαφνιάζουν ευχάριστα διότι βλέπουμε στον δρόμο μια γυναίκα η οποία δείχνει πως από την βιασύνη της βγήκε έξω με τις παντόφλες!

Να μιλήσω για τον εαυτό μου. Γενικά μου αρέσει να βλέπω νέα πράγματα και όταν τα πρωτοδώ, δίνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου να δεχθεί την αλλαγή. Μπορεί τελικά και να μην την δεχθεί. Όμως σίγουρα θα το δω, δεν θα το απορρίψω με την πρώτη επειδή δεν είναι sneakers. Αυτό και αν είναι η απόδειξη της παραίτησης…ότι και να φορέσω, βάζω sneakers. Της παραίτησης ή της άγνοιας του στυλ; Τέλος πάντων…στο θέμα μου. Το οποίο είναι το εξής. Η μόδα είναι για τον δρόμο και όχι για τα υπνοδωμάτια. Θέλω να πω με αυτό, εντάξει, θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή των προτάσεων μας βασισμένες στα νέα δεδομένα όμως, κακά τα ψέματα. Τι από όλα αυτά μπορεί να σταθεί δίπλα σε μια ψηλοτάκουνη γόβα η οποία με τον θόρυβο της θα κάνει τον δήμο Αθηναίων να βάλει νέες πλάκες πεζοδρομίων, τι μπορεί να σταθεί δίπλα σε μια καλοδουλεμένη δερμάτινη μπότα από εξαιρετικό βελουτέ δέρμα με χειροποίητες λεπτομέρειες, τι μπορεί σταθεί δίπλα σε ένα ολομέταξο φόρεμα, σε ένα κασμιρένιο παλτό ή σε μια τσάντα από εξωτικό δέρμα; Και κάτι επίσης σημαντικό. Εκτός από τον εαυτό μας, όλα αυτά τα φοράμε και για τον έρωτα μας. Και για τον άνθρωπο μας θέλουμε να είμαστε περιποιημένες/οι. Ο έρωτας μας είναι (και) για τον δρόμο, εννοώντας την βόλτα, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την συναυλία και το εστιατόριο.

Ο σχεδιαστής υποδημάτων Στάθης Σαμαντάς σχολιάζει την εποχή.

 

Photo: EPA/WU HONG

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS