ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μόδα είναι για τον δρόμο, όχι για τα υπνοδωμάτια; Ο Στάθης Σαμαντάς σχολιάζει την εποχή

Το τελευταίο καιρό έχει γίνει μια στροφή σε προϊόντα των οποίων η χρήση είναι καθαρά για το σπίτι και δεν είναι τυχαίο.

Η μόδα είναι για τον δρόμο, όχι για τα υπνοδωμάτια; Ο Στάθης Σαμαντάς σχολιάζει την εποχή

Γνωρίζω πως οι καταστάσεις στη ζωή είναι αυτές που δίνουν την αφορμή για να γεννηθούν νέες ιδέες για νέα προϊόντα ή για να γίνει μια στροφή σε ήδη υπάρχοντα προϊόντα τα οποία δεν χαίρονταν ιδιαίτερης προσοχής διότι δεν είχε προκύψει η ανάγκη. Το τελευταίο καιρό έχει γίνει μια στροφή σε προϊόντα των οποίων η χρήση είναι καθαρά για το σπίτι και δεν είναι τυχαίο μιας και τον περισσότερο χρόνο τον περνάμε μέσα σε αυτό λόγω της καραντίνας. Όσον αφορά τα είδη ένδυση και υπόδησης, υπάρχει μια μερίδα κόσμου για τα οποία δεν επενδύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι ακριβώς αυτό. Επειδή πρόκειται για πιτζάμες, χαλαρά ρούχα σπιτιού και παντόφλες. Εντάξει παντόφλες είναι, δεν είναι ανάγκη να φαίνονται σαν πολυτελή παπούτσια.

Από την άλλη υπάρχει μια μερίδα κόσμου η οποία επενδύει περισσότερα σε αυτό διότι απλά νοιώθει καλύτερα όταν είναι φορά μέσα στο σπίτι μια ζεστή μάλλινη μπλούζα ή ένα ωραίο ζευγάρι παντόφλες οι οποίες είναι τόσο προσεγμένες που παίζουν ανάμεσα στο όριο του loungewear και του pret-a-porter. Ειδικά σε αυτό το κομμάτι βλέπουμε διάφορους οίκους να ασχολούνται με την τάση των mules τα οποία έχουν επιρροές από το pajama look και κάπου-κάπου μας ξαφνιάζουν ευχάριστα διότι βλέπουμε στον δρόμο μια γυναίκα η οποία δείχνει πως από την βιασύνη της βγήκε έξω με τις παντόφλες!

Να μιλήσω για τον εαυτό μου. Γενικά μου αρέσει να βλέπω νέα πράγματα και όταν τα πρωτοδώ, δίνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου να δεχθεί την αλλαγή. Μπορεί τελικά και να μην την δεχθεί. Όμως σίγουρα θα το δω, δεν θα το απορρίψω με την πρώτη επειδή δεν είναι sneakers. Αυτό και αν είναι η απόδειξη της παραίτησης…ότι και να φορέσω, βάζω sneakers. Της παραίτησης ή της άγνοιας του στυλ; Τέλος πάντων…στο θέμα μου. Το οποίο είναι το εξής. Η μόδα είναι για τον δρόμο και όχι για τα υπνοδωμάτια. Θέλω να πω με αυτό, εντάξει, θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή των προτάσεων μας βασισμένες στα νέα δεδομένα όμως, κακά τα ψέματα. Τι από όλα αυτά μπορεί να σταθεί δίπλα σε μια ψηλοτάκουνη γόβα η οποία με τον θόρυβο της θα κάνει τον δήμο Αθηναίων να βάλει νέες πλάκες πεζοδρομίων, τι μπορεί να σταθεί δίπλα σε μια καλοδουλεμένη δερμάτινη μπότα από εξαιρετικό βελουτέ δέρμα με χειροποίητες λεπτομέρειες, τι μπορεί σταθεί δίπλα σε ένα ολομέταξο φόρεμα, σε ένα κασμιρένιο παλτό ή σε μια τσάντα από εξωτικό δέρμα; Και κάτι επίσης σημαντικό. Εκτός από τον εαυτό μας, όλα αυτά τα φοράμε και για τον έρωτα μας. Και για τον άνθρωπο μας θέλουμε να είμαστε περιποιημένες/οι. Ο έρωτας μας είναι (και) για τον δρόμο, εννοώντας την βόλτα, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την συναυλία και το εστιατόριο.

Η μόδα είναι για τον δρόμο, όχι για τα υπνοδωμάτια; Ο Στάθης Σαμαντάς σχολιάζει την εποχή
Ο σχεδιαστής υποδημάτων Στάθης Σαμαντάς σχολιάζει την εποχή.

Photo: EPA/WU HONG

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Δεκ 2025

Τα 4 luxe πανωφόρια για να φορέσετε τις γιορτές

Κομψά, επίκαιρα και ιδανικά για κάθε γιορτινή εμφάνιση.

05 Δεκ 2025

Τι φορούν οι Σκανδιναβές fashionistas όταν έχει πολύ κρύο;

Τα looks που φορούν οι Σκανδιναβές fashionistas και θα σε εμπνεύσουν.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Δεκ 2025

Trend Talk powered by Answear | Ντύσε τη ζωή σου με πολύτιμες στιγμές και γιορτινό glam!

Tις πιο φωτεινές ημέρες του χρόνου, ντύσε τη ζωή σου με πολύτιμες στιγμές με τη Χρυσιάννα Ανδριοπούλου aka Shoprano και items από τα premium brands της Answear.

04 Δεκ 2025

Οι σατέν γόβες από τη Mango που θα φορέσουμε σίγουρα στις γιορτές

Οι γόβες που θα φορέσουμε και τις βρήκαμε στη Mango.

04 Δεκ 2025

Η Έλλη Στάη με glittery μπορντό top και μαύρο δερμάτινο παντελόνι σε fashion event

Πώς φόρεσε το δερμάτινο παντελόνι η Έλλη Στάη;

04 Δεκ 2025

Letizia της Ισπανίας | Με statement δερμάτινο jacket που αναβαθμίζει το στιλ κάθε γυναίκας

Το δερμάτινο jacket που επέλεξε η Letizia της Ισπανίας είναι στη statement απόχρωση που απογειώνει ακόμα και μια casual εμφάνιση.

04 Δεκ 2025

Το μπουφάν από την Oysho που θα σε κρατήσει ζεστή όσο κρύο κι αν έχει

Το μπουφάν που θα φοράς συνέχεια τους επόμενους μήνες.

04 Δεκ 2025

To παλτό από τη Stradivarius είναι το hero piece που χρειάζεσαι αυτόν το χειμώνα στη συλλογή σου

Το παλτό που θα φοράς όλο το χειμώνα θα το βρεις στη Stradivarius.

04 Δεκ 2025

Έφη Αχτσιόγλου - Κατερίνα Νοτοπούλου | Τα διαχρονικά παλτό που φόρεσαν με επίκαιρο τρόπο στο Παλλάς

Οι δυο βουλεύτριες βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

04 Δεκ 2025

Η Μπέττυ Μπαζιάνα με βελούδινη one shoulder ολόσωμη φόρμα σε σπάνια εμφάνιση

Η Μπέττυ Μπαζιάνα βρέθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του.

04 Δεκ 2025

Marie Chantal | Με μπορντό κοστούμι και λεοπάρ μποτάκια στο Καλλιμάρμαρο

Η εμφάνιση της Marie Chantal στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.