Αν υπάρχει ένας κανόνας που τείνει να γίνει απαράβατος στη μόδα είναι ότι αυτή οφείλει να εξυπηρετεί και να συμβαδίζει με το προσωπικό σας στιλ και όχι με την ηλικία. Αυτό, λοιπόν, μεταφράζεται σε στιλιστική ελευθερία που σας επιτρέπει να ντυθείτε με κομμάτια και να επενδύσετε σε αξεσουάρ που σας εκφράζουν και σας κάνουν να νιώθετε καλά, ανεξάρτητα από το ύφος τους που μπορεί να μοιάζει πιο νεανικό ή παιχνιδιάρικο. Οι πειραματισμοί, ασφαλώς, μοιάζει να ταιριάζουν καλύτερα στις πρώτες δεκαετίες της ζωής μιας γυναίκας, χωρίς να απαγορεύονται και στο μέλλον, ενώ το πιο κλασικό και μίνιμαλ στιλ γίνεται συνήθως συνοδοιπόρος στις πιο ώριμες φάσεις. Αλλά και πάλι, όλα είναι σχετικά και διάσημες fashion insiders έχουν αποδείξει με τις επιλογές τους ότι τα πάντα είναι θέμα διάθεσης και προσαρμογής στην προσωπικότητα και το στιλ. 

Αλλά και πάλι, όλα είναι σχετικά και διάσημες fashion insiders έχουν αποδείξει με τις επιλογές τους ότι τα πάντα είναι θέμα διάθεσης και προσαρμογής στην προσωπικότητα και το στιλ. 

Ό,τι λοιπόν ισχύει για τα ρούχα με τα οποία επιλέγουμε να ντυθούμε σε κάθε ηλικία, το ίδιο ισχύει και για τα αξεσουάρ, ιδίως τις τσάντες που θα κρατήσουμε. Ασφαλώς, υπάρχει μία γενικότερη τάση να επενδύουμε σε πιο statement και fun τσάντες στις νεαρές ηλικίες και σε πιο κλασικά σχέδια μεγαλώνοντας. Η πραγματικότητα, ωστόσο, έχει να κάνει περισσότερο με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις σε κάθε ηλικία: στα 20 μία γυναίκα είναι συνήθως ελεύθερη και επομένως θα διασκεδάσει περισσότερο, άρα η ανάγκη της την προσανατολίζει σε αγορές που έχουν να κάνουν με βραδινά τσαντάκια ή χαριτωμένα crossbody, μία γυναίκα στα 30 και στα 40 είναι στο peak συνήθως της επαγγελματικής της ανέλιξης οπότε οι tote bags γίνονται η βασική της επιλογή, ενώ μετά τα 60 δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ξεκινάει μια περίοδος χαλάρωσης - εφόσον έχει προηγηθεί και η συνταξιοδότηση- που επιτρέπει περισσότερο χρόνο για ταξίδια- άρα γιατί όχι και μεγαλύτερη προσήλωση σε τσάντες που έχουν να κάνουν μ' αυτά; 

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS