ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ντομένικα Δανιήλ κόλλησε με τη μαγεία της κορεάτικης μόδας και την έφερε στην Ελλάδα

Ευκαιρία να καταδυθούμε στην Κ-κουλτούρα, να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις ανατολής-δύσης και να αναφωνήσουμε «έρχομαι από την Κορέα και αισθάνομαι ωραία».

Η Ντομένικα Δανιήλ κόλλησε με τη μαγεία της κορεάτικης μόδας και την έφερε στην Ελλάδα

«Αν δεν πας Ασία δε θα δεις τίποτα διαφορετικό» μου είχε πει ο πατέρας μου, που είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Σαν κόρη καπετάνιου, το φευγιό είναι στο αίμα μου. Κάποια στιγμή οι φίλοι με αποκαλούσαν «ο παράξενος ταξιδιώτης». Μετά ήρθε η πανδημία και τα ταξίδια έγιναν νοητά. Ο υπολογιστής έγινε το όχημα προς τον επόμενο σταθμό και το shopping πιο εύκολα από ποτέ.

Σε μια τέτοια αναζήτηση νέου προορισμού ονειροπόλησης έπεσα πάνω στο myhallyu.com και κόλλησα. «Αφέσου στο κορεάτικο κύμα» γράφει και ενστικτωδώς σερφάρω. Μέχρι τώρα το μόνο που γνώριζα για τη χώρα ήταν αυτοί οι BTS, το viral, ποπ συγκρότημα που εκθρόνισε από την κορυφή τη Ριάνα, σε μια νύχτα, το 2018, ενώ σήμερα ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τη UNICEF βοηθώντας στον τερματισμό της βίας και της παραμέλησης των παιδιών.

Αυτό, συν τα πορσελάνινα δέρματα των γυναικών της Κορέας και το ότι εάν εδώ, στην Αθήνα, η ώρα είναι 4:13 το μεσημέρι εκεί είναι 11:13 το βράδυ. Για τον τρελό της Βόρειας Κορέας του αποκλεισμού και της αυστηρής πειθαρχίας δεν έχω να πω τίποτα. Έτσι κι αλλώς το παιχνίδι της ζωής παίζεται στην εξωπραγματική Σεούλ, που το όνομά της σημαίνει «κύρια πόλη».

Η Ντομένικα Δανιήλ κόλλησε με τη μαγεία της κορεάτικης μόδας και την έφερε στην Ελλάδα
Σε μια τέτοια αναζήτηση νέου προορισμού ονειροπόλησης έπεσα πάνω στο myhallyu.com και κόλλησα. «Αφέσου στο κορεάτικο κύμα» γράφει και ενστικτωδώς σερφάρω.

Το ψάχνω λίγο παραπάνω και φτάνω στην ιδρύτρια του σάιτ, την Ντομένικα Δανιήλ.

«Αρχικά είχα τη χαρά να δουλέψω για ένα χρονικό διάστημα στο χώρο, όντας στο εμπορικό κομμάτι μεγάλης εταιρείας, οπότε είχα πάρει μια πρώτη γεύση και αίσθηση» λέει ενώ συστήνεται. «Επί του προσωπικού, ανέκαθεν μου άρεσε να παρακολουθώ τις τάσεις, τις εξελίξεις, να διαβάζω, να ανακαλύπτω νέους σχεδιαστές και να πειραματίζομαι με το στυλ και το ύφος των ρούχων για αυτό και δεν σκέφτηκα δεύτερη φορά το τόλμημα με το My Hallyu. Η κορεάτικη μόδα με συνεπήρε αμέσως και με προκάλεσε να την ανακαλύψω».

«Το My Hallyu για μένα προέκυψε απόλυτα φυσιολογικά, μόλις ανακάλυψα τη μαγεία της κορεάτικης μόδας και την απουσία της από την ελληνική αγορά. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αφορμή για να έρθω σε επαφή και να γνωρίσω την κορεάτικη κουλτούρα ήταν το πρώτο korean drama που είδα. Αμέσως εντυπωσιάστηκα από τη μόδα και τη γενικότερη αισθητική. Γρήγορα άρχισα να ψάχνω, να διαβάζω και να μαθαίνω όσο περισσότερα γίνεται γύρω από αυτό και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι δεν υπήρχε τόσο στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά ένα e-shop αφιερωμένο στην κορεατικη μόδα. Μετά από ένα χρόνο έρευνας, λοιπόν, επάνω στην Κορεάτικη ένδυση, και όχι μόνο, και φυσικά αφού επισκέφτηκα και την Σεούλ για ένα χρονικό διάστημα, αποφάσισα να δημιουργήσω το πρώτο Exlcusive Korean Hub στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα e-shop κορεάτικου στυλ. Γνώριζα εξ’ αρχης ότι πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο project αλλά η αγάπη μου για αυτή την ξεχωριστή μόδα ήταν και είναι μεγαλύτερη των αγωνιών μου και είναι αυτή που με κάνει να πιστεύω στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Αποφάσισα λοιπόν να αφήσω αυτό το δημιουργικό κύμα να με συνεπάρει σε ένα νέο ξεκίνημα. Και όπως πάντα, σε ένα νέο ξεκίνημα υπάρχουν ελλείψεις, λάθη και δυσκολίες αλλά σίγουρα πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η αγάπη μου για αυτή την κουλτούρα. Αυτό που εύχομαι είναι να μπορέσω έστω και για λίγο να σας «παρασύρω» μαζί μου, σε αυτό το κύμα και να ανακαλύψετε μια νέα τάση μόδας, αισθητικής, ομορφιάς».

Το ψάχνω λίγο παραπάνω και φτάνω στην ιδρύτρια του σάιτ, την Ντομένικα Δανιήλ.

Μyhallyu σημαίνει το κύμα

«Το hallyu χρησιμοποιείται διεθνώς ως όρος για να περιγράψει τη δημιουργική «έκρηξη» της Κορεάτικης κουλτούρας. Στην κυριολεξία σημαίνει το κύμα, για αυτό και επικράτησε ως ορολογία για να περιγράψει όλο το δημιουργικό κύμα της Κορεάτικης κουλτούρας που περιλαμβάνει τη μουσική, τις ταινίες, την κουζίνα, τη μόδα της. Αυτό λοιπόν το κύμα παρέσυρε και εμένα. Για αυτό και ονόμασα το e-shop, MyHallyu είναι ουσιαστικά, το Korean Wave μέσα από τα δικά μου μάτια.

»Αρχικά με εντυπωσίασε ο τελείως διαφορετικός, απενοχοποιημένος και παράλληλα φυσικός, τρόπος που αντιμετωπίζουν τη μόδα. Είναι σα να έχουν ένα έμφυτο στυλ το οποίο καλλιεργούν διαρκώς, πειραματιζόμενοι με τάσεις, υφές, χρώματα. Όταν αποφάσισα, λοιπόν, να ασχοληθώ πλέον και επιχειρηματικά με το Korean Style, θεώρησα απαραίτητο να έχω προσωπική εικόνα και άποψη για αυτό. Έτσι το Φθινόπωρο του 2019 βρέθηκα στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα τη Σεούλ, όπου έμεινα για ένα μήνα. Γνώρισα από κοντά τους σχεδιαστές, παρακολούθησα την εβδομάδα μόδας της Σεούλ, παρατήρησα τους ανθρώπους, έζησα για λίγο στους ρυθμούς τους και απέκτησα μια πιο ολοκληρωμένη, βιωματική πλέον, εικόνα του Korean Wave γεγονός που με έκανε ακόμα περισσότερο να «κολλήσω» με τον τόπο, τους ανθρώπους και κυρίως τη μόδα τους.

»Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν επιρροές από την Κορέα. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα που συναντάμε στην ευρωπαϊκή μόδα είναι το streetwear και το oversized look ενώ σταδιακά βλέπουμε να υιοθετούνται και τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Κορέα όπως αυτή του gendre fluid με ρούχα, αξεσουάρ και στυλ να μπορούν να φορεθούν απ όλους, καθώς την eco τάση, του «zero waste» που εστιάζει σε καινοτόμα υφάσματα».

Στην Ελλάδα έχει υπάρξει σίγουρα σημαντική εξέλιξη, με τη σύγχρονη Ελληνίδα να προσέχει τον εαυτό της περισσότερο, να αναζητά, να μαθαίνει για τις νέες τάσεις και με μια σειρά αξιόλογων Ελλήνων σχεδιαστών να κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

«Οι τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Κορέα όπως αυτή του gendre fluid με ρούχα, αξεσουάρ και στυλ να μπορούν να φορεθούν απ όλους, καθώς την eco τάση, του «zero waste» που εστιάζει σε καινοτόμα υφάσματα».

Αυτό όμως που κράτησα περισσότερο ως εικόνα, είναι πως στην Κορέα θα συναντήσει κανείς εφευρετικούς νέους που τολμούν και πειραματίζονται με το στυλ τους και προσπαθούν μέσα από αυτό να χτίσουν τη δική τους διαφορετική, προσωπική, ξεχωριστή ταυτότητα

Ποιο είναι το κυρίαρχο στυλ μιας σύγχρονης Κορεάτισσας σήμερα;

«Στην Κορέα βλέπουμε μία ολοκληρωμένη στιλιστική προσέγγισή, με άνετες, κομψές, Unisex γραμμές με χαρακτήρα, που συνήθως περιλαμβάνει make up & hair styling. Για παράδειγμα, ένα look με πρωταγωνιστές τις αποχρώσεις του ροζ και μωβ, θα φροντίσουν να το ολοκληρώσουν και με το αντίστοιχο χρώμα στα μαλλιά και μακιγιάζ. Παράλληλα, οι Κορεάτες έχουν τελειοποιήσει το οversized look παίζοντας με συνδυασμούς. Με ένα μαγικό τρόπο, καταφέρνουν το σώμα να μη χάνει τις αναλογίες και το σχήμα του μέσα σε fashion items με μεγάλο όγκο, καθώς φροντίζουν να το συνδυάσουν με πιο στενά κομμάτια, ή με statement παπούτσια. Αυτό όμως που κράτησα περισσότερο ως εικόνα, είναι πως στην Κορέα θα συναντήσει κανείς εφευρετικούς νέους που τολμούν και πειραματίζονται με το στυλ τους και προσπαθούν μέσα από αυτό να χτίσουν τη δική τους διαφορετική, προσωπική, ξεχωριστή ταυτότητα. Στην Ελλάδα έχει υπάρξει σίγουρα σημαντική εξέλιξη, με τη σύγχρονη Ελληνίδα να προσέχει τον εαυτό της περισσότερο, να αναζητά, να μαθαίνει για τις νέες τάσεις και με μια σειρά αξιόλογων Ελλήνων σχεδιαστών να κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά.. Θεωρώ πως έχουμε αρχίσει να υιοθετούμε επιτυχημένα το streetwear και σταδιακά παρατηρώ ότι υπάρχει διάθεση πειραματισμού στο στυλ και πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια και μόλις ξεπεράσουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία, σίγουρα θα βλέπουμε ωραίες εικόνες.

»Γενικότερα είμαι οπαδός της άποψης πως τα ρούχα είναι καλό να τα αντιμετωπίζουμε ως επένδυση, και πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε καλά και ξεχωριστούς. Η αλήθεια είναι πως οι limited συλλογές και η ιδέα των περιορισμένων κομματιών έχει αυτή τη διάθεση και το χαρακτήρα, από την άλλη οφείλουμε παραδεχτούμε πως το fast fashion έφερε και την ιδέα του προσιτού στυλ στη ζωή μας. Άρα νομίζω πως ένας καλός συνδυασμός των δύο μπορεί να φέρει ένα όμορφα αισθητικά αποτέλεσμα.

»Το MyHallyu είναι ένα Korean exclusive hub που κρύβει μέσα του την «αφρόκρεμα» του κορεάτικου στυλ. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα κανάλι fashion επικοινωνίας παρουσιάζοντας όλες τις κορεάτικες τάσεις μέσα από καθιερωμένους σχεδιαστές και k-brands, διατηρώντας πάντα την υψηλή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή χτίζουμε, ήδη, δυναμικά τις κατηγορίες του ρούχου, του κοσμήματος, των αξεσουάρ και των καλλυντικών. Ρούχα με minimal, ξεχωριστό κόψιμο, που στην πλειοψηφία τους έχουν unisex εφαρμογή, κοσμήματα μοναδικού design σε ασήμι και χρυσό, vegan μοναδικά skincare προϊόντα, που πραγματικά οι λάτρεις του beauty θα αγαπήσουν και μοναδικά k-pop αξεσουάρ. Στα σχέδια μας είναι να ανανεώνουμε το υλικό μας σε τακτική βάση και να παρουσιάζουμε, συνεχώς, όλο και περισσότερους καινοτόμους σχεδιαστές αυτού του δημιουργικού κορεάτικου κύματος».

Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα κανάλι fashion επικοινωνίας παρουσιάζοντας όλες τις κορεάτικες τάσεις μέσα από καθιερωμένους σχεδιαστές και k-brands, διατηρώντας πάντα την υψηλή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.
Oι λάτρεις του beauty θα αγαπήσουν και μοναδικά k-pop αξεσουάρ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.