Ο ιαπωνικός οίκος μόδας Comme des Garçons παρουσίασε στην έδρα του στο Τόκιο την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, με ένα show στο οποίο ο μικρός αριθμός προσκεκλημένων τήρησε αυστηρά τις επιβεβλημένες λόγω της πανδημίας αποστάσεις ασφαλείας. Και όλοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Ο οίκος μόδας ήταν σιβυλλικός ως προς την κολεξιόν. Είπαν μόνο λίγα λόγια για το θέμα της σεζόν, το οποίο ήταν η δυσαρμονία. «Το ανθρώπινο μυαλό αναζητά πάντα αρμονία και λογική» ανέφεραν, σε ανακοίνωση. «Όταν υπάρχει στέρηση αρμονίας, όπου δεν υπάρχει λογική, όπου υπάρχει δυσαρμονία... προκύπτει μια πανίσχυρη στιγμή που μας οδηγεί να νιώσουμε μια εσωτερική αναστάτωση και ένταση... η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να βρούμε μια θετική αλλαγή και πρόοδο».

Όπως σημειώνει το AnOther, ενδέχεται αυτές οι λέξεις - και κατ' επέκταση, αυτή η κολεξιόν - να αντιπροσωπεύει την αντίδραση της Rei Kawakubo, της διευθύντριας δημιουργικού στον οίκο, στα όσα συμβαίνουν τη φετινή χρονιά, χρονιά που στερείται αρμονίας και λογικής - αλλά που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή και πρόοδο.

 

ΔΕΙΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΟΟΥ:

 

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS