Η πρώτη μας μεγάλη επαγγελματική αποστολή είναι να επιλέξουμε τι θα φορέσουμε στη συνέντευξη με τους πιθανούς εργοδότες μας. Και ποια θα μπορούσε να είναι πιο απαιτητική εργοδότρια, από την Άννα Γουίντουρ, την επικεφαλής fashion guru της Vogue; Στην πραγματικότητα όμως η συμβουλή που έχει να μας δώσει για το στυλ της επαγγελματικής συνέντευξης μάλλον απελευθερώνει παρά περιορίζει.

«Είναι ενδιαφέρον να βλέπω πώς ντύνονται αυτοί που έρχονται για συνέντευξη» λέει η ίδια. «Κάποιες φορές αισθάνεσαι ότι φορούν ρούχα που αγόρασαν το ίδιο πρωί ή έστω το προηγούμενο βράδυ και όχι κάτι που ταιριάζει με την προσωπικότητά τους και το ποιοι είναι. Νομίζω πως όλοι πρέπει να θυμάστε, είτε διεκδικείτε μία θέση στη Vogue είτε σε οποιαδήποτε εταιρεία, ότι δεν προσλαμβάνουμε την γκαρνταρόμπα σας. Δεν είναι η γκαρνταρόμπα σας που θα κάνει τη δουλειά για εσάς, αλλά εσείς». Εν ολίγοις, ποτέ μη φορέσετε σε επαγγελματική συνέντευξη κάτι που δεν αντιπροσωπεύει το στυλ και την προσωπικότητά σας.

Η Γουίντουρ έδωσε ένα παράδειγμα που η ίδια θεωρεί αξιομνημόνευτο. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν νεαρό άντρα που ήρθε με φόρεμα και τσάντα χειρός. Του έδωσα αμέσως τη δουλειά. Πρέπει να ντύνεσαι όπως νιώθεις. Δεν θα βοηθήσει κανέναν το να προσποιηθείς ότι είσαι κάτι άλλο».

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Παντελόνι σε μαύρο χρώμα, Tyson Trousers, www.shopbop.com, €104.05

Δες το εδώ.

Μεσάτο σακάκι με γιακά και πέτο, www.zara.com, 79,95 EUR

Δες το εδώ.

Φλόραλ wrap dress, Ganni, www.net-a-porter.com, $160

Δες την Άννα Γουίντουρ να μιλάει, μεταξύ άλλων, για το στυλ των Καρντάσιαν και τα κολάν.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

TAGS