Τα αξεσουάρ δεν έχουν μόνο πρακτικό χαρακτήρα αλλά είναι και οι τελευταίες πινελιές σε ένα λουκ - αυτές που, συχνά, θα καθορίσουν τον χαρακτήρα του. Μπορεί με μία κίνηση να το κάνουν σοφιστικέ, ροκ ή κλασικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «μαγείας» τους είναι η επίδραση που ασκεί στο στυλ μας ένα μαντίλι. Ιδιαίτερα στη μεταξωτή εκδοχή του, χαρίζει αυτομάτως δεκαπλάσια κομψότητα σε κάθε σύνολο. Αλλά και οι πιο οικονομικές παραλλαγές, με σατινέ υφή, εξυπηρετούν μια χαρά αυτόν το ρόλο.

Δεν είναι όμως μόνο η υφή, αλλά και το μοτίβο του που διαμορφώνει την τελική εικόνα. Ένα γραφιστικό τύπωμα λειτουργεί σαν μοντέρνο άγγιγμα ακόμα και στο πιο κλασικό ντύσιμο, για παράδειγμα. Ή ένα μαντίλι με διαχρονικό print κάνει μια casual εμφάνιση να δείχνει πιο σοφιστικέ και «ώριμη».  

Όμως η ομορφιά και η ευελιξία του συγκεκριμένου αξεσουάρ δεν σταματάει εδώ. Μπορεί, ακόμα, να φορεθεί με άπειρους τρόπους. Στον λαιμό, στα μαλλιά σαν μπαντάνα ή scrunchie, στη θέση της ζώνης ή ακόμα και ως ένα έξτρα διακοσμητικό στοιχείο στην τσάντα

Δες παρακάτω πώς φορούν το μαντίλι στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία μαντίλια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Ριγέ μαντίλι Lescarf, www.matchesfashion.com, €70

Δες το εδώ

Μαντίλι σατινέ με γεωμετρικό σχέδιο, www.zara.com, 9,95 EUR

Δες το εδώ

Μαντίλι από βαμβάκι και μετάξι, www.net-a-porter.com, €120

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS