ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Υamamay παρουσιάζει το νέο της λογότυπο

H Υamamay παρουσιάζει το νέο της λογότυπο

Η Yamamay καλωσορίζει τη νέα χρονιά παρουσιάζοντας το νέο της λογότυπο. Μια νέα οπτική ταυτότητα που συνδέεται με το παρελθόν, αλλά ατενίζει το μέλλον. Με εκσυγχρονισμένο το λογότυπο, που αντιπροσωπεύει τη μάρκα εδώ και 20 χρόνια, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ψηφιακού και οπτικά εξελιγμένoυ κόσμου που απαιτεί ολοένα και πιο ευδιάκριτη παρουσία.

Η Yamamay εμπιστεύτηκε το έργο «Restyle the Yamamay logo» στο Instituto Europeo di Design της Φλωρεντίας σε συνεργασία με την Galli-IED NETWORK Academy στο Κόμο, το ινστιτούτο με το οποίο η Yamamay συνεργάζεται εδώ και χρόνια σε διάφορα καλλιτεχνικά και δημιουργικά έργα.

Η Yamamay εμπιστεύτηκε το έργο «Restyle the Yamamay logo» στο Instituto Europeo di Design της Φλωρεντίας σε συνεργασία με την Galli-IED NETWORK Academy στο Κόμο, το ινστιτούτο με το οποίο η Yamamay συνεργάζεται εδώ και χρόνια σε διάφορα καλλιτεχνικά και δημιουργικά έργα.

Τον Ιούνιο του 2021, οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Graphic Design - Focus on New Media του IED Firenze, προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ιδεών σχετικά με τον επανασχεδιασμό του λογότυπου Yamamay.

Μετά από μήνες συναντήσεων, αναθεωρήσεων και σκέψης, το τελικό λογότυπο της Yamamay επιλέχθηκε ανάμεσα από οκτώ διαφορετικές προτάσεις των φοιτητών και θα παρουσιαστεί στο κοινό τον Ιανουάριο του 2022.

H Υamamay παρουσιάζει το νέο της λογότυπο


Ο Alfredo Favi, της εταιρείας Arké, δημιουργός του λογότυπου της Yamamay πριν από 20 χρόνια, κατεύθυνε τους φοιτητές παρέχοντάς τους στοιχεία σχετικά με την ιστορία του λογοτύπου και με συντονιστή τον Dario Mazzarella, επικεφαλής του τμήματος γραφικών της Yamamay, επέβλεπαν την ανάπτυξη του έργου που έγινε σημείο αναφοράς για το master class και τους καθηγητέςπου συμμετείχαν, Isabella Ahmadzadeh, Cosimo Lorenzo Pancini και Marco Innocenti, οι οποίοι καθοδήγησαν τους μαθητές με πάθος και τεχνογνωσία.

Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ οι φοιτητές που ξεχώρισαν ιδιαίτερα, και βραβεύτηκαν από την Yamamay για την πρωτοτυπία του δημιουργικού τους έργου είναι οι: Jocel Renée Flores (καλύτερο λογότυπο), Agnese Carlotti (καλύτερο μονόγραμμα) και Amr Sobhi (καλύτερη ανατρεπτική δουλειά).

Το λογότυπο που επανασχεδιάστηκε από την Jocel Renée Flores, νικήτρια του διαγωνισμού, ενώ βελτιώθηκε περαιτέρω και αναπτύχθηκαν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μαζί με τη δημιουργία μιας νέας γραμματοσειράς που ονομάζεται «Yamamay Sans» σε συνεργασία με το Studio Kmzero στη Φλωρεντία.

Το λογότυπο, προκειμένου να μεταφέρει τη δυναμική της μάρκας αναπτύχθηκε, από το ψηφιακό χυτήριο Zetafonts, ένα πραγματικό σύστημα τυπογραφίας: η γραμματοσειρά Yamamay Sans, σχεδιασμένη για διεθνή επικοινωνία. Αποτελείται από μια οικογένεια λατινικών και μη χαρακτήρων, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τις απαραίτητες χρήσεις.

Στις πιο συχνές χρήσεις του, το λογότυπο διατηρεί το κόκκινο χαρακτηριστικό χρώμα της Yamamay, ξεχωρίζει σε λευκό φόντο χωρίς πλαίσιο, που προκύπτει από την ανάγκη να ελαφρύνει οπτικά σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή του και ανταποκρίνεται τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.


Επιπροσθέτως, το μονόγραμμα «Y» της Yamamay μεταφέρει την ουσία της μάρκας με μία λιτή αλλά τολμηρή παρέμβαση στο εμβληματικό μας y, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας μέσα στα 20 χρόνια ζωής της. Επομένως, η χρήση του μονογράμματος αποδεικνύεται αναπόσπαστη σε σύγκριση με το λογότυπο, καθώς μπορεί να καλύψει τομείς επικοινωνίας όπου μόνο του το λογότυπο δεν επαρκεί.

Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα και υλικά επικοινωνίας: βιτρίνες καταστημάτων, τσάντες αγορών και ετικέτες προϊόντων, καθώς και στα κοινωνικά και ψηφιακά κανάλια της μάρκας.

«Η συνεργασία της Yamamay με το Master Graphic Design στο IED Firenze αποδείχθηκε εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου, ικανή να ενσωματώσει την αίσθηση της «διαδικασίας» που περιλαμβάνεται στη μεθοδολογία εκμάθησης IED μέσω της πράξης. Οι μαθητές μας πήραν μέρος σε μια ρεαλιστική πορεία επαγγελματικής διαδικασίας, με την ενεργό και απαραίτητη παρουσία της εταιρείας από τη μια, και την υποστήριξη της διδακτικής μας ομάδας από την άλλη. Είναι η συνέργεια όλων των μελών στο έργο που κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό της ιδέας που ανταποκρίθηκε καλύτερα στα ζητούμενα της Υamamay. Ήταν ένα έργο ιδεών που οδήγησε σε μια νέα ταυτότητα μάρκας χάρη στο πάθος των φοιτητών, την ορθότητα της μεθόδου και τον επαγγελματισμό των καθηγητών μας και της εταιρείας».

Είναι η συνέργεια όλων των μελών στο έργο που κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό της ιδέας που ανταποκρίθηκε καλύτερα στα ζητούμενα της Υamamay. Ήταν ένα έργο ιδεών που οδήγησε σε μια νέα ταυτότητα μάρκας χάρη στο πάθος των φοιτητών, την ορθότητα της μεθόδου και τον επαγγελματισμό των καθηγητών μας και της εταιρείας

Isabella Ahmadzadeh, Master Coordinator

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που παρέδωσαν οι φοιτητές του IED γιατί κατανόησαν κι ερμήνευσαν άψογα τις οδηγίες μας. Θέλαμε το λογότυπο να υποβληθεί σε αναδιαμόρφωση που θα του έδινε μια πιο μοντέρνα εικόνα, χωρίς υπερβολικές αλλαγές, και οι μαθητές του IED έκαναν ακριβώς αυτό: πραγματοποίησαν μια καλλιτεχνική ανασκόπηση του λογότυπου μας, καθιστώντας το ακόμα πιο ισορροπημένο και σύγχρονο, χωρίς να το παραμορφώσουν».

Francesco Pinto, President of Inticom SpA

Read Next

24 Μαϊ 2022

10 κολακευτικά ολόσωμα μαγιό ιδανικά για γυναίκες άνω των 50

Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό μαγιό για εσάς.

24 Μαϊ 2022

Το παντελόνι που δεν λείπει ποτέ από τη γκαρνταρόμπα των Παριζιάνων

Ποιο είναι το παντελόνι το οποίο εμπιστεύονται στις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις- κι όχι μόνο.

Περισσότερα από

Μόδα

24 Μαϊ 2022
24 Μαϊ 2022

Black Friday Summer Edition μόνο στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen

Οι μεγαλύτερες προσφορές του καλοκαιριού.

23 Μαϊ 2022

H Carla Bruni ξέρει πως να κερδίζει το κόκκινο χαλί - Η εμφάνισή της στις Κάννες

Το διάσημο μοντέλο, και πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, εντυπωσίασε με την επιλογή της σε βραδινό φόρεμα.

23 Μαϊ 2022

Το πολυμορφικό Dolce & Gabbana έστεψε Βασίλισσα την Σάρον Στόουν

Στο Φεστιβάλ των Καννών βρέθηκε η καλλονή (και μητέρα 3 παιδιών) Σάρον Στόουν που έκλεψε τις εντυπώσεις με το εντυπωσιακό της φόρεμα.

23 Μαϊ 2022

Η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν η μεγάλη νικήτρια του στυλ στο Φεστιβάλ των Καννών

Στις Κάννες βρέθηκε η Τζούλια Ρόμπερτς που συνδύασε το αστραφτερό της χαμόγελο με Louis Vuitton φόρμα.

22 Μαϊ 2022

Gucci x Adidas: Η ομπρέλα που διχάζει: κοστίζει 1.329 στερλίνες και δεν προστατεύει από τη βροχή

Η ομπρέλα, προϊόν συνεργασίας του οίκου Gucci και της Adidas πωλείται στην Κίνα.

20 Μαϊ 2022

Κάιλι Μινόγκ: O effortless και chic τρόπος να φορεθεί το σκισμένο τζιν μετά τα 50

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια παραδίδει μαθήματα στιλ σε κάθε σύγχρονη γυναίκα που αγαπάει να ακολουθεί τα fashion trends.

19 Μαϊ 2022

H Βίκυ Καγιά στις Κάννες με σέξι λευκό κοστούμι

Η Βίκυ Καγιά μας μετέφερε στο 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram.

19 Μαϊ 2022

Lauren Wasser: Το μοντέλο με τα μηχανικά πόδια, που περπάτησε στο show του Louis Vuitton

Η Lauren Wasser, παραπληγική με δύο μηχανικά πόδια, απέδειξε την ανθρώπινη δύναμη, περπατώντας με θάρρoς στην πασαρέλα του οίκου Louis Vuitton.

19 Μαϊ 2022

O oίκος Louis Vuitton και η συνεργασία του με την υπέροχα εκκεντρική καλλιτέχνιδα Yayoi Kusama

Το εκκεντρικό σύμπαν της Kusama με τα πουά και τις έντονες λάμψεις θα ανατρέψει ακόμη μια φορά τους σχεδιαστικούς κώδικες του οίκου.