Ένας από τους πιο εμβληματικούς χώρους τέχνης στην Ευρώπη και ένα αληθινό στολίδι του Παρισιού, η Opera Garnier στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, υπήρξε αναμφίβολα ένα από τα «θύματα» της πανδημίας του κορονοϊού. Μαζί με χιλιάδες άλλους πολιτιστικούς χώρους στον κόσμο έμεινε κι αυτή κλειστή και έρημη για πάρα πολλούς μήνες, με την βαριά πόρτα της εισόδου της κλειδωμένη, τους μεγάλους, κρυστάλλινους πολυελαίους που κρέμονται από τα σκαλιστά ταβάνια κρύους και σβηστούς.

Τώρα το πανέμορφο κτίριο της πόλης του Φωτός ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να φιλοξενήσει μία εντυπωσιακή παράσταση, σαν μία ένδειξη ελπίδας ότι ο ο πολιτισμός είναι ακόμα ζωντανός και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει με την ίδια ορμή και λάμψη που είχε πάντοτε. 

Έτσι, ο υπέροχος θίασος του Opera National de Paris πάτησε και πάλι το πόδι του στη σκηνή για το καθιερωμένη Opening Gala που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μέσα σε πανέμορφα κοστούμια που έφεραν την υπογραφή του μεγάλου, γαλλικού οίκου Chanel. 

Yπό την επίβλεψη της χαρισματικής νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας Virginie Viard, της γυναίκας που έχει διαδεχθεί με επιτυχία τον Karl Lagerfield στο τιμόνι του οίκου, εκατοντάδες κοστούμια από εφαρμοστά κορμάκια, ελαστικά παντελόνια και τούλινες φούστες έδωσαν το παρών μαγεύοντας όλους εκείνους που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την παράσταση έστω και διαδικτυακά. 

Όλα τα πανέμορφα ρούχα κεντήθηκαν στο χέρι στο εμβληματικό ατελιέ House of Lesage, ενώ στην παράσταση συμμετείχαν και οι δύο πιο καταξιωμένοι χορευτές της Όπερας Valentine Colasante και Hugo Marchand.

Δείτε το πανέμορφο βίντεο του οίκου Chanel από την προετοιμασία των κοστουμιών:

 

Kεντρική φωτογραφία: ΥouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS