Στις 21 Ιουνίου, η πρώτη Κυρία της Αμερικής έκανε το μεγαλύτερο ενδυματολογικό της ατόπημα μέχρι τώρα. Η Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκε ένα κέντρο προσφύγων που φιλοξενούσε παιδιά, φορώντας ένα jacket από τα Zara, που στο πίσω μέρος έγραφε με κεφαλαία γράμματα “I don’t really care, do you?” (Πραγματικά δε με νοιάζει, εσένα;).

Η ατυχέστατη συγκυρία προκάλεσε χιλιάδες αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο και ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να την υπερασπιστεί, γράφοντας στο Twitter ότι η επιλογή του jacket έγινε πράγματι επίτηδες, αλλά αναφερόταν στα fake news των μέσων ενημέρωσης.

 

 

Ένα μικρό, φεμινιστικό fashion brand με όνομα Wildfang αποφάσισε να αξιοποιήσει δημιουργικά την κριτική του απέναντι στη Μελάνια και λάνσαρε εν μία νυκτί ένα παρόμοιο jacket με το μήνυμα “I really care. Don’t you?” (Πραγματικά με νοιάζει. Εσένα όχι;).

Το Wildfang ανακοίνωσε εξαρχής ότι θα κατέθετε το 100% των εσόδων στη μη κερδοσκοπική οργάνωση RAICES που προσφέρει νομικές υπηρεσίες σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς μόλις μία ώρα αφότου διατέθηκαν online τα πρώτα 100 jacket, το brand ανακοίνωσε ότι ήταν ήδη sold out. Tώρα, το brand ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 250.000 δολάρια για την οργάνωση και σκοπεύει να συνεχίζει να κατασκευάζει και να πουλά τα jackets προκειμένου να αυξήσει το συνολικό ποσό.

«Είμαι μετανάστρια και άλλα άτομα του δυναμικού μας είναι μετανάστες, οπότε αυτή η ιστορία μας άγγιξε με έναν πολύ βαθύ τρόπο. Όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες της Μελάνια, το βιώσαμε σαν προσβολή», δήλωσε η CEO του brand, Emma McIlroy.

«Όταν έχεις μια τέτοια θέση και μια τέτοια πλατφόρμα όπως η Πρώτη Κυρία, είναι αφελές να σκέφτεσαι ότι αυτά που φοράς δεν έχουν σημασία. Η μόδα είναι ιστορικά ένας τρόπος να εκφράσεις πολιτικές θέσεις», συμπληρώνει. 

Δες το βίντεο. 

 

TAGS