Νομίζω πως υπάρχουν αστικοί μύθοι στον χώρο της μόδας και ειδικά στον χώρο της υποδηματοποιίας. Φυσικά αναφέρομαι στα τακούνια και το ύψος τους. Σκέφτομαι πως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι πάνω σε 10 πόντους τακούνι. Νομίζοντας πως είναι κάτι το πολύ εύκολο, αναζητούν δωδεκάποντα και ακόμα πιο ψηλά παπούτσια διότι το ύψος 10,5 εκατοστά σε τακούνι χωρίς φιάπα τους φαίνεται χαμηλό. Δεν αναφέρομαι στις γυναίκες οι οποίες περπατάνε τα ψηλά τακούνια σαν να φοράνε Adidas. Ναι, υπάρχει και αυτή η κατηγορία γυναικών. Τις προάλλες γνώρισα δύο γυναίκες η οποίες περπατάγανε μέρα μεσημέρι στο Κολωνάκι με πανύψηλα παπούτσια και ήταν πολύ άνετες. Άνετες εννοώ στην γενικότερη κίνηση και στάση τους. Όπως μου είπαν οι ίδιες, τα έχουν συνηθίσει και τους είναι δύσκολο να περπατήσουν με πολύ πιο χαμηλά παπούτσια.

«Yπάρχουν γυναίκες οι οποίες δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι πάνω σε 10 πόντους τακούνι».

Τι γίνεται όμως με τις μη εκπαιδευμένες κυρίες; Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να δει κανείς. Θα ήθελα να προτείνω το εξής. Πρέπει να δοκιμάσετε ένα παπούτσι με τακούνι 10,5 εκατοστά ύψος για να νοιώσετε την αίσθηση. Οι περισσότερες γυναίκες δεν τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα μετά την δοκιμή να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις με πιο χαμηλό τακούνι μιας και η αίσθηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαντάζονται. Μιλάμε για ένα πολύ ψηλό τακούνι ειδικά χωρίς φιάπα σαν το στυλ που υιοθετώ και δείχνω πολύ.

Μια γυναίκα που δεν είναι εκπαιδευμένη σε ψηλά τακούνια, καλό θα ήταν να ξεκινάει με ένα μεσαίου ύψους τακούνι και μετά σιγά-σιγά να ανεβαίνει.

Ας μην σταθώ στο κομμάτι των τάσεων της μόδας όπου το ψηλό στιλέτο παραμένει μόνο στο κλασσικές γραμμές των σχεδιαστών. Πολλά από τα πιο hot παπούτσια των τελευταίων σεζόν δεν είναι ψηλοτάκουνα. Αν υπάρχει το στυλ σε μια γυναίκα μπορεί να κάνει την πιο cool εμφάνιση με πιο χαμηλά τακούνια σε οποιοδήποτε κάλεσμα. Τα kitten heel, επίσης ένα στυλ που αγαπώ και δείχνω αρκετά υποστηρίζουν πολύ την τάση αυτή όπως φυσικά και τα φλατ. Εννοείται βέβαια πως όλα αυτά από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρουν διότι παίζει μεγάλη σημασία το ρούχο με το οποίο θα φορεθεί το παπούτσια και φυσικά ο σωματότυπος της κάθε γυναίκας.

Επίσης, άλλος αστικός μύθος. Το καλό παπούτσι δεν το κάνει το τακούνι. Υπάρχουν ψηλοτάκουνα τα οποία είναι για πέταμα και υπάρχουν χαμηλοτάκουνα τα οποία χρειάζεται να πουλήσεις το ένα σου νεφρό για να τα αγοράσεις. Το ΄΄καλό΄΄ παπούτσι ορίζεται από την ποιότητα του και τον σχεδιασμό του. Το πόσο ποιοτικά είναι τα υλικά του, η ποιότητα της κατασκευής του αλλά και το πώς είναι σχεδιασμένο.

Νομίζω πως τελικά την καλύτερη εικόνα την έχει κανείς όταν απλά είναι ο εαυτός του και δεν είναι στημένος και δυσκίνητος σε μια εμφάνιση. Όταν κανείς μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και το πιο ιδιαίτερο look είτε αυτό έχει να κάνει με 12 εκατοστά τακούνι είτε έχει να κάνει με φλατ ή ακόμα και με πολύ ιδιαίτερα ρούχα όλα δείχνουν πάνω μας και σαν μια φυσική προέκταση του εαυτού μας.

TAGS