Αν έχεις περιηγηθεί κι εσύ με τα πόδια στο κέντρο του Λονδίνου το ξέρεις. Την στιγμή που φτάνεις στην αρχή της Bond Street αφήνοντας πίσω σου την πολυσύχναστη Oxford ένας αέρας σικάτης πολυτέλειας πλημμυρίζει τις αισθήσεις σου. 

Είναι ένας από τους διασημότερους και ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου, φιλοξενεί τις μπουτίκ μερικών εκ των μεγαλύτερων οίκων μόδας στον πλανήτη (αλλά και τεράστια καταστήματα γνωστών, προσιτών αλυσίδων ένδυσης), αλλά πλέον είναι ένα ακραία εντυπωσιακό, πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα του γαλλικού οίκου Louis Vuitton που έχει κλέψει την προσοχή και την καρδιά των περαστικών και έχει γίνει ευσεβής πόθος των φανατικών της μόδας που κάνουν μία στάση στην αγγλική πρωτεύουσα.

Λίγο την Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών λοιπόν, μερικά βήματα πριν η όδος Bond συναντήσει την οδό Piccadily το υπερμοντέρνο και ολοκληρωτικά αναμορφωμένο κατάστημα του Louis Vuitton κερδίζει με τις μοβ και κίτρινες ακτίνες που περιβάλλουν την πρόσοψη του την προσοχή από το πρώτο κι όλας λεπτό. 

Οι περαστικοί στέκονται μπροστά στην πόρτα για μία selfie, κάθονται πάνω στο λαμπερό μάρμαρο των σκαλιών της εισόδου, φωτογραφίζουν τα ρούχα στις βιτρίνες και έχουν γεμίσει το ίνσταγκραμ με εικόνες.

Όσο για το εσωτερικό αυτό θυμίζει ένα αληθινά πολυτελές μουσείο του οίκου με έπιπλα που έχουν την υπογραφή του, έργα τέχνης γνωστών εικαστικών, ανάμεσα τους και ένας πίνακας της Αμερικανίδας ζωγράφου Sarah Crowner, και βαριά χαλιά σε βαθύ κόκκινο χρώμα. 

Από το ταβάνι μικρές πολυθρόνες σε σχήμα αυγού κρέμονται και σε καλούν να αιωρηθείς μαζί τους, ενώ πάνω στα τραπέζια και τις κονσόλες τσάντες και αξεσουάρ του οίκου ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Δες το βίντεο από το ανακαινισμένο κατάστημα του διάσημου οίκου που έχει γίνει σε χρόνο μηδέν talk of the town.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS