Η εμπειρία της καραντίνας της περασμένης άνοιξης άφησε τουλάχιστον μια θετική παρακαταθήκη στις αγοραστικές μας συνήθειες: τις έκανε πιο συνειδητές. Κάποιες από εμάς, με περισσότερο χρόνο στα χέρια μας στο σπίτι, επιδοθήκαμε σε ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα, που μας βοήθησε να καταλάβουμε ποια ρούχα και αξεσουάρ αξίζουν τα χρήματά τους και ποια καταλήγουν συνήθως κλεισμένα στην ντουλάπα. 

Το φετινό φθινόπωρο λοιπόν, και με έναν τουλάχιστον αβέβαιο χειμώνα να απλώνεται μπροστά μας, μας βρήκε πιο επιλεκτικές στη λίστα των αγορών μας. Δεν είναι μόνο η πιθανότητα ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μειώσουμε τις εξόδους μας από το σπίτι αλλά και το γεγονός ότι γνωρίζουμε καλά ότι οι επιλογές που κάνουμε ελαφρά τη καρδία έχουν ως αποτέλεσμα να αδειάζει η τσέπη μας και να γεμίζει χωρίς λόγο η γκαρνταρόμπα μας.

Ένα από τα φθινοπωρινά κομμάτια, ωστόσο, στο οποίο θα επενδύσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το τζάκετ, αρκετά ελαφρύ ώστε να κάνει τη μετάβαση στη νέα εποχή και ταυτόχρονα αρκετά ζεστό για να μας προστατεύσει από τις πρώτες ψύχρες.

Το τζάκετ των νέων τάσεων δεν είναι μόνο ενημερωμένο αλλά και καλοδεχούμενα ευέλικτο. Θα το φορέσουμε και στο γραφείο και σε μια βραδινή εμφάνιση καθώς ισορροπεί ανάμεσα στο casual μπουφάν και το σοφιστικέ σακάκι με μια ζώνη. Η τελευταία αναβαθμίζει αυτομάτως όλες τις εμφανίσεις μας και σμιλεύει τη σιλουέτα, κάνοντας τη μέση να δείχνει λεπτή με μία κίνηση και, στο κατάλληλο μήκος, χαρίζοντάς μας ύψος.

Το υλικό του θα καθορίσει αν βρίσκεται πιο κοντά στο casual ή στο σοφιστικέ. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει, για παράδειγμα, το ντένιμ, στη δεύτερη το βαμβακερό, ενώ το δερμάτινο, ακόμα και στη faux εκδοχή του, θα δώσει πολυτέλεια ακόμα και αν συνδυάζεται με τζιν παντελόνι και λευκό T-shirt.

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Λινό μπλέιζερ με ζώνη, www.cosstores.com, €175

Δες το εδώ

Τζάκετ από δέρμα με ζώνη, shop.mango.com, 199,99 €

Δες το εδώ

Καρό μπλέιζερ με faux δερμάτινες λεπτομέρειες Staud, www.net-a-porter.com, €375

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram


κεντρική φωτό:

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS