«Η χρήση και παραγωγή της ρητίνης είναι γνωστή στον άνθρωπο από την αρχαιότητα.  Η αρχαιότερη ιστορική αναφορά παγκοσμίως είναι αυτή του Θεόφραστου στην «περί φυτών πραγματεία» του, το 300 περίπου π.χ. στην οποία αναφέρει λεπτομερώς τη μέθοδο συλλογής ρητίνης στην εποχή του καθώς και τη μέθοδο παρασκευής της κολοφώνιας πίσσας. Οι αρχαίοι λαοί, όπως Κινέζοι, Ιάπωνες και Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τη ρητίνη για την παραγωγή λάκκας και βερνικιών. Είναι επίσης γνωστή η χρήση της στη στεγανοποίηση των ξύλινων πλοίων, την παρασκευή του υγρού πυρός (εύφλεκτης πολεμικής ύλης) κατά το μεσαίωνα, αλλά και στην παραγωγή της ρετσίνας και εμπλάστρων για ιατρικούς σκοπούς. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη παραγωγής ποικιλίας βιομηχανικών προϊόντων» γράφει το σάιτ agrocapital.gr εξηγώντας τη χρήση της ρητίνης.  

Χαζεύοντας στο σάιτ του Mango πέσαμε πάνω σε μία σερά κοσμημάτων από ρητίνη και εντυπωσιαστήκαμε από τη διάφανη σιλουέτα τους και την διαυγή φινέτσα τους. Πραγματικό κόσμημα καλοκαιριού. Σαν ένα χάδι πάνω από το κάθε ντύσιμο.  

Χαζεύοντας στο σάιτ του Mango πέσαμε πάνω σε μία σερά κοσμημάτων από ρητίνη και εντυπωσιαστήκαμε από τη διάφανη σιλουέτα τους και την διαυγή φινέτσα τους.

ΤΑ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ MANGO ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ 

Δείτε το εδώ: 

Κολιέ διαφανές 15,99 €

 

Δείτε το εδώ:

Σκουλαρίκια ασύμμετρα ρητίνη 15,99 €

Δείτε τα εδώ:

Σκουλαρίκια διαφανή 15,99 €

Δείτε τα εδώ:

Σκουλαρίκια διαφανείς κρίκοι 9,99 €

 

 Δείτε το εδώ:

Κολιέ κρεμαστό ρητίνης 19,99 €

 

 Δείτε τα εδώ:

Σετ δαχτυλίδια ρητίνης 15,99 €

 Δείτε τα εδώ:

Κρεμαστά σκουλαρίκια δίχρωμα 12,99 €

Δείτε το εδώ: 

Σκουλαρίκια κρεμαστά ρητίνη 9,99 €

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS