Πόσο απαραίτητο είναι να φοράμε σουτιέν; Μια fashion editor έγινε «σουφραζέτα» και αποφάσισε να το ξεφορτωθεί από τη ζωή της διά παντός. Το αποφάσισε μάλιστα αρκετά νωρίς: Η Aleksija Vujicic, όπως αφηγείται η ίδια, όταν μπήκε στα δεκατρία χρόνια της -και στην εφηβεία- ανυπομονούσε να φορέσει σουτιέν. Αλλά από τη στιγμή που το φόρεσε, δεν έβλεπε την ώρα να το ξεφορτωθεί: «Η καλύτερη στιγμή της ημέρας ήταν όταν γύριζα σπίτι και επιτέλους το έβγαζα» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Δεν ένιωθε, ωστόσο, άνετα με την ιδέα του γυμνού στήθους κάτω από το μπλουζάκι και άρχισε να αναζητάει εναλλακτικές. Όπως αποδείχθηκε, μπορούμε τελικά να ζήσουμε χωρίς αυτό - μάλιστα κάποια κομμάτια που το αντικαθιστούν προσθέτουν εκτός από άνεση και στυλ.

Τι μπορούμε λοιπόν να φορέσουμε αντί για σουτιέν;

Φανελάκια: «Είναι εξίσου άνετα με ένα λεπτό μπλουζάκι, με τη διαφορά ότι φοράς μια μπλούζα κάτω από μια άλλη μπλούζα, στηρίζοντας έτσι το στήθος σου σε ένα εφαρμοστό αλλά όχι ασφυκτικό υλικό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bandeau τοπ: «Στα τέλη των 00s, φορούσα bandeau, το λεγόμενο μπουστάκι, πάνω από σουτιέν σαν μια παράξενη στιλιστική δήλωση της εποχής – είμαι σίγουρη ότι όλες περάσαμε αυτή τη φάση στο σχολείο. Πλέον, όμως, έχω αντικαταστήσει το σουτιέν με αυτό, ειδικά όταν πρόκειται να φορέσω στράπλες τοπ».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Body: «Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να το φοράς γιατί μπορείς να αντικαταστήσεις οποιοδήποτε εσώρουχο με αυτό, ακόμα και το σλιπάκι. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να φορέσεις από πάνω μπλούζα. Τρία σε ένα δηλαδή, έναν συνδυασμό που δεν έχω ξαναδεί».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Καλύπτρες θηλής: «Με έχουν σώσει από πολλές "επικίνδυνες" καταστάσεις, όπως όταν θέλω να φορέσω μπλούζες και φορέματα με ανοιχτή V λαιμόκοψη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bralette: «Σύμφωνοι, είναι ένα είδος σουτιέν αλλά χωρίς μπανέλες και ενισχύσεις. Απόλυτα άνετο, είναι η τέλεια εναλλακτική όταν φοράω ένα φαρδύ T-shirt».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Γυμνό στήθος: «Από τη στιγμή που θα κάνεις την αρχή με τις παραπάνω εναλλακτικές, μπορείς να το προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα και να ξεφορτωθείς εντελώς τα εσώρουχα. Είναι βολικό και λυτρωτικό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Φανελάκι σε πολλές αποχρώσεις Intimissimi, world.intimissimi.com

Δες το εδώ

Josephina Crop Top Camila Coelho, www.revolve.com, 87,43€

Δες το εδώ

Καλύπτρες θηλής Nippies Hearts Patch of Freedom, Bristol 6, www.revolve.com, 8,92€

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS