Οι εσπαντρίγιες είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παπούτσια για τις γυναίκες, αλλά όταν δημιουργήθηκαν δεν προορίζονταν να γίνουν επιτυχία στον κόσμο της μόδας. Σήμερα θα σας διηγηθούμε με λίγα λόγια την ιστορία αυτών των τόσο διάσημων παπουτσιών και θα σας δείξουμε τα πια σχέδια από τις γυναικείες εσπαντρίγιες θα είναι τα πιο επίκαιρα τη σεζόν που μας έρχεται.

Πότε πρωτοεμφανίστηκαν οι εσπαντρίγιες;

Οι διάφορες πηγές αναφέρουν διαφορετικές πληροφορίες. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι εσπαντρίγιες πρωτοεμφανίστηκαν ως μέρος της στρατιωτικής στολής του πεζικού το ΙΗ’ αιώνα και ήταν κατασκευασμένες από ένα χορτάρι που λεγόταν “esparto”, από το οποίο προέρχεται και η ονομασία τους. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η εμφάνισή τους χρονολογείται από τις αρχές του ΙΔ’ αιώνα. Εκείνη την εποχή στα Πυρηναία της Ισπανίας και της Νότιος Γαλλίας τα παπούτσια αυτά κατασκευαζόταν από καραβόπανο ραμμένο σε σόλα από σκοινιά. Όποια και από τις δύο ιστορίες να είναι αληθινή, οι άνθρωποι που ανακάλυψαν τα παπούτσια αυτά δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μια μέρα το δημιούργημά τους θα γινόταν τέτοιο θησαυρό της μόδας και θα αγαπιόταν τόσο πολύ απ’ όλες τις γυναίκες.

Ποιες εσπαντρίγιες είναι επίκαιρες για τη φετινή σεζόν;

Η απλή εμφάνισή αυτών των παπουτσιών τα κάνει εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και μπορούν να συνδυαστούν χωρίς πρόβλημα όπως με αθλητικά ρούχα, έτσι και με αεράτα φορέματα και ακόμη με επίσημα ενδύματα για το γραφείο. Ωστόσο, κάθε ζευγάρι έχει τη δική του ατομικότητα, που το καθιστά μοναδικό και κάθε ζευγάρι φέρει το δικό του χαρακτήρα. Φέτος τα πιο επίκαιρα σχέδια είναι εκείνα που εκφράζουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση - ανακαλύπτουμε παπούτσια από φυσικά υλικά, τα οποία, εκτός το ότι είναι εξαιρετικά εντυπωσιαστικά, δημιουργούν μια θετική στάση προς τον πλανήτη μας. Οι σόλες από φυσικά υλικά σε φυσικά ουδέτερα χρώματα δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα boho vibes σε όλη μας την εμφάνιση και πετυχαίνουν να μας μεταφέρουν στο μαγικό κόσμο των ονείρων μας.

Παρά το παρόμοιο σχέδιο τους, οι συλλογές από γυναικειες εσπαντριγιες για το έτος 2021 μας εκπλήσσουν με την ποικιλία τους. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σχέδια το πάνω μέρος των οποίων ήταν κατασκευασμένο από απαλά υλικά όπως λινά και βαμβακερά υφάσματα, αλλά φέτος η μεγάλη έκπληξη στις συλλογές είναι οι δερμάτινες εσπαντρίγιες. Υπάρχει έκπληξη και στα μοτίβα - αυτά είναι έγχρωμα και φρέσκα, με θεματικές στάμπες, κλασικό ριγέ ή λουλουδάτα μοτίβα που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή τον τελευταίο καιρό - ναι, βρίσκουν θέση ακόμη και στη βιομηχανία των υποδημάτων! Η τάση μόδας για τη φετινή σεζόν χωρίς αμφιβολία είναι οι λεπτομέρειες - κουμπιά, παγιέτες, τρούκς, φούντες και ιμάντες - η ατομικότητα του κάθε σχεδίου έγκειται σε αυτές τις φαινομενικά μικρές αλλά εξαιρετικά σημαντικές για την συνολική εμφάνιση προσθήκες.

Πως να ανακαλύψουμε το τέλειο ζευγάρι εσπαντρίγιες;

Αγαπάμε τις εσπαντρίγιες τόσο πολύ που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει έστω και ένα άσχημο ζευγάρι, αλλά ο καθένας έχει το δικό του γούστο και πρέπει να ανακαλύψετε τις τέλειες για εσάς εσπαντρίγιες. Κατά την επιλογή σας σας συμβουλεύουμε να λάβετε υπόψη σας την περίσταση για την οποία τις αγοράζετε και πού θα φοράτε πιο συχνά τα υποδήματα αυτά. Τα σχέδια από ύφασμα προσδίδουν στην εμφάνιση μια αεράτη αμέλεια και είναι η τέλεια επιλογή για βόλτες, για συναντήσεις με φίλους και για τα καλοκαιρινά πάρτι. Για ένα πιο επίσημο περιβάλλον, όπως είναι ο χώρος εργασίας ή μια επίσημη εκδήλωση, ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες από βελούδο ή δέρμα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Μην ξεχνάτε εκτός από την περίσταση να λάβετε υπόψη σας και το ένδυμά σας - τα παπούτσια σας πρέπει να συνδυάζονται με τα ένδυμα ή με τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας - μπορείτε, παραδείγματος χάριν, να επιλέξετε εσπαντρίγιες στο ίδιο χρώμα με το καπελο ή με την τσάντα σας.

Ελπίζουμε να έχετε ήδη τουλάχιστον ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες στην γκαρνταρόμπα σας. Τα τέλεια παπούτσια σας υπάρχουν κάπου εκεί έξω και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ανακαλύψετε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS