ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επικίνδυνες αποστολές.Πώς ο οίκος Givenchy κατάφερε να κρατήσει μυστικό το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ

Ολόκληρη επιχείρηση είχε στηθεί προκειμένου να μην μάθει κανείς τίποτα για το νυφικό.

Επικίνδυνες αποστολές.Πώς ο οίκος Givenchy κατάφερε να κρατήσει μυστικό το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ

Περίπου μία εβδομάδα έχει περάσει από τον γάμο που έκλεψε την προσοχή τον μίντια όσο κανένας άλλος τα τελευταία χρόνια, αλλά οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον απόηχο του μεγάλου event δεν λένε να σταματήσουν να καταφθάνουν.

Ένα θέμα που σίγουρα έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πώς ο γαλλικός οίκος Givenchy κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ τον είχε επιλέξει για να ράψει το λιτό αλλά καθηλωτικό νυφικό της φόρεμα. Η όλη υπόθεση μοιάζει ακόμα πιο απίστευτη αν σκεφτεί κανείς πως το όνομα του οίκου δεν υπήρχε καν ανάμεσα σε αυτά των στοιχημάτων, αφήνοντας τους πάντες άφωνους την στιγμή που η Μαρκλ κατέβηκε από την βασιλική άμαξα και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας.

Πλέον η σχεδιάστρια του φορέματος, η εμβληματική σχεδιάστρια Clare Waight Keller, την πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, είναι ελεύθερη να μιλήσει ανοικτά για το πρότζεκτ που απορρόφησε όλη την προσοχή και την ενέργεια της τους τελευταίους μήνες, αποκαλύπτοντας την καλοστημένη επιχείρηση εχεμύθειας και μυστικότητας κάτω από την οποία έγιναν όλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Harper's Bazaar η νύφη ήξερε πως θέλει να είναι το νυφικό των ονείρων της και αφού επικοινώνησε με την σχεδιάστρια αρχικά μέσω e-mail στην πορεία συναντήθηκε μαζί της στο Λονδίνο υπό άκρα μυστικότητα. Ο μοναδικός όρος που τέθηκε στην Keller ήταν να μην μιλήσει σε κανέναν για αυτό που ετοίμαζε και πράγματι εκτός από εκείνη και την Μέγκαν οι μόνοι άνθρωποι που γνώριζαν για το νυφικό ήταν η στυλίστρια της νύφης και δύο υπάλληλοι του Givenchy, ενώ όσοι τελικά εργάστηκαν στο ράψιμο υπέγραψαν αυστηρά συμβόλαια εχεμύθειας.

Επικίνδυνες αποστολές.Πώς ο οίκος Givenchy κατάφερε να κρατήσει μυστικό το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ
Πλέον η σχεδιάστρια του φορέματος, η εμβληματική σχεδιάστρια Clare Waight Keller, την πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, είναι ελεύθερη να μιλήσει ανοικτά για το πρότζεκτ που απορρόφησε όλη την προσοχή και την ενέργεια της τους τελευταίους μήνες.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Meghan επισκέφθηκε κρυφά, μεταμφιεσμένη, καλυμμένη με μια κάπα, την Keller σε ένα σπίτι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με ένα διακριτικό αυτοκίνητο πόλης και μπήκε μέσα χωρίς ασφάλεια ή βοηθούς. «Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις τελικές γραμμές, τις αναλογίες και την κλίμακα του φορέματος, αλλά με την πάροδο του χρόνου φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήξερα ότι ήξερε ακριβώς τι ήθελε, δοκιμάζοντας μερικά από τα φορέματα που της έδειχνα. Και έτσι καταλήξαμε στο τελικό σχέδιο και ξεκίνησε, κάπως έτσι, η ιστορία του νυφικού», περιγράφει η σχεδιάστρια.

Για το ράψιμο του νυφικού δημιουργήθηκαν ένας ιδιωτικός χώρος εργασίας στο ατελιέ του Givenchy στο Παρίσι και ένα κρυφό ατελιέ στο Λονδίνο. Το πέντε μέτρων πέπλο χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να φτιαχτεί απ’ ότι το νυφικό. Συνολικά, χρειάστηκαν 500 ώρες για να κεντηθεί σχολαστικά το κάθε λουλούδι με μεταξωτά νήματα οργάντζα σε μια επίπεδη επιφάνεια, πριν το ράψουν πάνω στο πέπλο. Ήταν τόσο λεπτή η δουλειά που γινόταν, που οι ράφτες έπλεναν τα χέρια τους κάθε μισή ώρα για να κρατήσουν το μεταξωτό τούλι και τα νήματα καθαρά!

«Είχαμε πολλές συνομιλίες για το πώς θα τιμούσαμε τις κοινοπολιτείες και μετά από πολλές ιδέες καταλήξαμε ότι θα αντιπροσωπευόντουσαν η κάθε μια από τις 53 κοινοπολιτείες μέσω της χλωρίδας της και της πανίδας της. Και οι δυο αγαπούσαμε την ιστορία τους. Επίσης, με το να κεντήσουμε ένα λουλούδι από κάθε κοινοπολιτεία στο πέπλο της Meghan ήταν σαν όλες αυτές οι χώρες να περπατούσαν μαζί της στην εκκλησία. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή και σίγουρα από τις πιο αγαπημένες της», αναφέρει η σχεδιάστρια, προσθέτοντας πως υπήρχαν και δύο έξτρα λουλούδια: χειμωνανθοί, που φυτρώνουν έξω από το σπίτι του ζευγαριού, το Nottingham Cottage και καλιφορνέζικες ανεμώνες, το οποίο είναι το επίσημο λουλούδι της αμερικανικής πολιτείας από την οποία κατάγεται η Meghan.

Για το ράψιμο του νυφικού δημιουργήθηκαν ένας ιδιωτικός χώρος εργασίας στο ατελιέ του Givenchy στο Παρίσι και ένα κρυφό ατελιέ στο Λονδίνο.

H επόμενη κατ’ ιδίαν συνάντηση της νύφης με την σχεδιάστρια έγινε τον Μάρτη στο παλάτι του Kensington, ενώ το νυφικό ολοκληρώθηκε σε δύο κομμάτια στις αρχές Απριλίου, οπότε και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο και έγιναν τρεις πρόβες για να προσαρμοστεί στο σώμα της Meghan.

Στις αρχές Μαΐου, το νυφικό μεταφέρθηκε με απόλυτη μυστικότητα στο κάστρο του Windsor, το μέρος όπου έγινε ο γάμος. Λίγες ημέρες πριν από την τελετή, η Meghan έκανε την τελική πρόβα, καθώς και άλλες δύο με όλα τα παρανυφάκια, ώστε να ξέρουν επακριβώς τα παιδιά από πού πρέπει να κρατούν το πέπλο και πως πρέπει να βηματίζουν.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Meghan επισκέφθηκε κρυφά, μεταμφιεσμένη, καλυμμένη με μια κάπα, την Keller σε ένα σπίτι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με ένα διακριτικό αυτοκίνητο πόλης και μπήκε μέσα χωρίς ασφάλεια ή βοηθούς.

Read Next

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα