«Ο Κάιζερ πέθανε. Και τώρα τι;». Αυτοί ήταν πάνω-κάτω οι τίτλοι των εφημερίδων και των περιοδικών την επόμενη μέρα του θανάτου του σπουδαίου Kαρλ Λάγκερφελντ και όλα δείχνουν πως αυτό ακριβώς το κλίμα στον χώρο της παγκόσμιας μόδας δεν έχει καταλαγιάσει στο ελάχιστο. 

Οι κορυφαίοι οίκοι με τους οποίους συνεργάστηκε στην ζωή του έχουν στιγματιστεί από την παρουσία του, το ταλέντο του, το χάρισμα του να βλέπει μπροστά δημιουργούντας τάσεις, καθορίζοντας το γούστο μας και της επιλογές μας. 

Φαντάζει απόλυτα λογικό ότι μετά το αποχαιρετιστήριο σόου του οίκου Chanel στη μνήμη του και ο οίκος Fendi θέλει να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο με τον οποίο συμπερεύτηκε για περισσότερες από πέντε δεκαετίες με μία μεγάλη επίδειξη, αναδρομή στην πολυετή καριέρα του.

Το εντυπωσιακό σόου θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη στις 31 Μαΐου και θα παρουσιαστούν οι συλλογές Φθινόπωρο 2019-20 του brand, που παρουσιάστηκαν ξεχωριστά στο Μιλάνο.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Powerlong ένα κτίριο 23.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο φιλοξενεί έργα κινεζικής και διεθνούς σύγχρονης τέχνης.

"O Fendi επέλεξε τη Σαγκάη και το μουσείο Powerlong για την πρώτη κοινή επίδειξη μόδας δύο συλλογών για να τιμήσει την κληρονομιά του Καρλ Λάγκερφελντ" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Serge Brunschwig του οίκου.

"Ο Fendi και η Κίνα έχουν μια ξεχωριστή σχέση από την επίδειξη στο Σινικό Τείχος το 2007 και είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε αυτή τη μοναδική στιγμή σε αυτή τη μαγική χώρα".

Τη μεγαλειώδη επίδειξη μόδας στο Σινικό Τείχος της Κίνας παρακολούθησαν 500 υψηλοί προσκεκλημένοι συμπεριλαμβανομένων των Ζανγκ Ζιγί, Κέιτ Μπόσγουορθ, Θάντι Νιούτον, Αμάντα Χιρστ.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του οίκου Fendi το 1965. Η τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld για τον οίκο Fendi, παρουσιάστηκε 48 ώρες μετά τον θάνατό του στο Μιλάνο, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο Fendi θα αποτίσει επίσης φόρο τιμής στον Καρλ Λάγκερφελντ με μια επίδειξη μόδας στην Ρώμη, στις 4 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

TAGS