Στα μεγαλύτερα ατελιέ του κόσμου, εκεί όπου συλαμβάνονται οι ιδέες για τα πιο ακριβά ρούχα που μπορείς να βρεις σε τούτο τον πλανήτη, εκεί όπου δημιουργουνται τα αρχικά σχέδια, γίνονται οι τελικές διορθώσεις και δημιουργούντα τα πολυτελή, εκλεπτισμένα φορέμα οίκων όπως οι Chanel, Prada ή Dior, οι κινήσεις των πατρονίστ μοιάζουν να κινούνται με χειρουργική ακρίβεια. 

Πολύχρωμα σχέδια ζωντανεύουν πάνω σε μεγάλα, λευκά χαρτιά, αλλάζουν πολλές φορές μέχρι να λάβουν την οριστική τους, τέλεια μορφή, μολύβια και μαρκοδάρου και κηρομπογιές ταξιδεύουν πάνω-κάτω στις καθαρές επιφάνειες, χάρακες τραβούν μακριές, ολόισιες γραμμές από άκρη σε άκρη.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει τις ένα πολυάσχολο επιστημονικό εργαστήριο καθώς κομμάτια ύφασμα κάνουν βουτιά σε φωτεινούς χρωματισμούς προκειμένου να πάρουν την ιδανική απόχρωση και όλοι μοιάζουν τόσο συγκεντρωμένοι που νιώθεις πως δεν θα έπαιρναν χαμπάρι ακόμα κι αν μία γιγάντια καμηλοπάρδαλη έμπαινε μέσα στο δωμάτιο και χόρευε τουίστ.

Η ησυχία είναι εκκωφαντική, ενιότε όμως το χάος βασιλεύει και τότε όλα τρέχουν με αστραπιαία ταχύτητα, την ώρα που βελόνες και κλωστές έρχονται να ολοκληρώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Η διαδρομή από την αρχική ιδέα ενός ρούχου υψηλής ραπτικής του οίκου Dior μέχρι την παρουσίαση του σε κάποια κορυφαία πασαρέλα μίας Eβδομάδας Μόδας είναι μακρύ και ενδιαφέρον, σίγουρα ένα θέαμα που πολλοί θα θέλαμε να χαζέψουμε για λίγο σαν μέσα από μία κλειδαρότρυπα. 

Το παράκατω βίντεο του Refinery29 κάνει ακριβώς αυτό: ανοίγει μία πόρτα προς τα άδυτα της δημιουργίας των πολυπόθητων φορεμάτων υψηλής ραπτικής του Dior προς τέρψη όλων όσων γοητεύοντα πάντα από την ομορφιά και μυστήριο των πιο exclusive δημιουργιών μόδας που μπορεί να χαζέψει άνθρωπος. 

Δες το βίντεο.

 

TAGS