ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα απογευματινό shopping therapy στο Helmi

Είδαμε τις τάσεις του χειμώνα, δοκιμάσαμε (τα πάντα) και καταλήξαμε στα outfits που θα φοράμε όλη τη σεζόν.

Ένα απογευματινό shopping therapy στο Helmi

Στην περίοδο της πανδημίας, σχεδόν ξεσυνηθίσαμε να πηγαίνουμε για ψώνια αφού το online shopping μετατράπηκε σε πραγματική ανάγκη. Όσο όμως βολικό κι αν είναι να χαζεύεις με τις ώρες τα υποψήφια κομμάτια που θέλεις να αποκτήσεις μέσα από μία οθόνη και να τα αγοράζεις, άλλο τόσο πιθανό είναι, όταν παραλαμβάνεις το προϊόν να μη ταιριάζει στη γραμμή σου αφού δεν έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις. Ακριβώς επειδή λοιπόν μου έλειψε η εμπειρία του shopping, να τσεκάρω εξονυχιστικά τις κρεμάστρες, να μπαινοβγαίνω στο δοκιμαστήριο και να μπορώ να αγγίξω με τα χέρια μου τα ρούχα και την ποιότητά τους, αποφάσισα να φρεσκάρω τη μνήμη μου με εφαλτήριο το ολοκαίνουριο κατάστημα Helmi Athens Exclusive στο κέντρο της Αθήνας. Το σημείο όπου βρίσκεται άλλωστε είναι κανονικό πέρασμα.

Ένα απογευματινό shopping therapy στο Helmi

Helmi Athens Exclusive, Κολοκοτρώνη 9

Στο νούμερο 9 της Κολοκοτρώνη, η βιτρίνα του με τη νέα χειμερινή συλλογή τράβηξε αμέσως την προσοχή μου- εξάλλου προτιμώ εδώ και χρόνια τα ρούχα της Helmi και ξεχωρίζω από μακριά την αισθητική τους. Είμαι fan τους, επειδή πάντα μπορώ να βρω κομμάτια για όλες τις περιστάσεις, είτε πρόκειται για το πρωινό ντύσιμο στο γραφείο είτε για πιο casual περιπτώσεις, αλλά και βραδινές εξόδους. Είναι πραγματικά τεράστια ευκολία να μη χρειάζεται να οργώνω τα μαγαζιά άσκοπα ξοδεύοντας τον ελεύθερο χρόνο που συνήθως δεν έχω. Στην προκειμένη περίπτωση, πήγα προετοιμασμένη για να βρω 2-3 καθημερινά σύνολα και μερικά ακόμη πιο βραδινά ενόψει εορτών.

Όπου "σύνολα", σκέφτεσαι το εξής: Τελευταία λατρεύω τα deux-pièces, διότι φορώντας έτοιμα outfits εξοικονομώ χρόνο και πάνω τους μπορώ να "χτίσω" πιο εύκολα το υπόλοιπο look μου. Στη Helmi ευτυχώς, πέρα από τα ρούχα, ανέκαθεν έβρισκα τέλεια παπούτσια και αξεσουάρ, συνεπώς δε χρειάζεται να πάω πουθενά αλλού.

Πρώτα λοιπόν, δοκίμασα ένα nude σύνολο: Μία midi φούστα σε στενή γραμμή και crop top που πήγαινε άψογα με τα khaki αρβυλάκια - τα είχα τσεκάρει νωρίτερα στο προφίλ των Helmi στο Instagram.

Βρήκα επίσης ένα καταπληκτικό μαύρο παλτό που στα μάτια μου ταιριάζει υπέροχα. Οι κεντημένες nude λεπτομέρειές του το μετατρέπουν σε ανάγλυφο έργο τέχνης.

Προσωπικά, προτίμησα να ανασηκώσω λίγο τα μανίκια και να ολοκληρώσω το look με ένα μαύρο backpack που χωράει τα πάντα.

Στο ενδιάμεσο, τσέκαρα και μία ριγέ μπλούζα με βάση το αγαπημένο μου μωβ. Μπήκε σχεδόν από μόνη της στο καλάθι, καταλαβαίνεις.

Κράτησα τα αρβυλάκια και έψαξα για ένα ακόμη office look. Η τζιν σαλοπέτα που δένει στους ώμους έχει μαλακή υφή για περισσότερη άνεση και συνδυάζεται άψογα με πουκάμισο και αμάνικο γιλέκο. Περιττό να σου πω ότι αυτά μπορείς να τα φορέσεις και ξεχωριστά, εγώ απλώς τίμησα το layering trend καθότι χειμώνας.

Περισσότερο χρώμα, πρόσθεσα με το girly, καρό πανωφόρι και ένα ακόμη backpack, καπιτονέ σε κουφετί απόχρωση.

Ανέφερα μήπως ότι έχω εμμονή με τα backpacks; Kάτι μάλλον φαίνεται.

Την ίδια αγάπη παρεμπιπτόντως, τρέφω και για τα φορέματα. Με βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπη και ανάλογα με τα αξεσουάρ και τα παπούτσια, "στέκονται" καθ᾽όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το σατινέ εμπριμέ φόρεμα με βάση το πράσινο που εντόπισα, μπορεί να το φόρεσα με την απόλυτη τάση του φετινού χειμώνα, τις knee-high μπότες που θυμίζουν γαλότσες, όμως "δένει" υπέροχα και με ψηλοτάκουνα ankle boots ή γόβες.

Μου άρεσε τόσο πολύ συνδυασμένο με κρεμ, μεσάτο ημίπαλτο και ορθογώνια τσάντα σε wine απόχρωση που ζήτησα να με βγάλουν μερικές φωτογραφίες για να τις στείλω στις φίλες μου.

Τι θα έλεγες και για ένα κοστούμι;

Πρόκειται για ένα διαχρονικό deux-pièces σύνολο που αναβαθμίζει αμέσως κάθε γκαρνταρόμπα. Εγώ ερωτεύθηκα το υπέροχο μαύρο με καρό λεπτομέρεια που βλέπεις να φοράω, πρόσθεσα από μέσα ένα γκρι turtle neck και για να το "φωτίσω", έριξα στους ώμους ένα πετρόλ παλτό.

Παρεμπιπτόντως, εδώ προτείνω Oxfords καθώς προσδίδουν στυλ από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν είναι κουραστικά. Εννοείται ότι μπορείς να το δοκιμάσεις και με sneakers.

Πες μου, έχεις δει πιο χαριτωμένο και μικροσκοπίκό cross body bag; Κραγιόν, κάρτα και κλειδιά, το κινητό σίγουρα το έχεις στο χέρι και έφυγες για ποτό.

Το ίδιο turtle neck το αξιοποίησα και σε ένα ακόμη σύνολο, σε πιο exotic μοτίβο με βάση το μωβ.

Μάλιστα, τα σούπερ ευγενικά κορίτσια στο κατάστημα μου έδειξαν ένα πολύ ιδιαίτερο necklace που αμέσως τόνισε περισσότερο το look.

Γενικά, στη Helmi υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ και κοσμήματα με την υπογραφή της σχεδιάστριας Karin Argyriou, που θα σου λύσουν τα χέρια τώρα που πρέπει να πάρεις ένα σωρό δώρα για τις γιορτές. Για παράδειγμα, αυτά είναι τα αγαπημένα μου σκουλαρίκια και θα προσδώσουν κομψότητα σε ό,τι επιλέξω να φορέσω ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τρεις θαυμάσιες επιλογές για τις γιορτές

Για την ακρίβεια, ξεχώρισα τρεις πολύ συγκεκριμένες επιλογές για τις γιορτές: Πρώτη και καλύτερη, το κλασικό μαύρο φόρεμα που όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερο χάρη στη σατινέ του υφή και το πουαντιγιέ του μοτίβο.

Τα γυαλιστερά μποτάκια που φόρεσα έχουν το ιδανικό ύψος για να μην κουραστώ από την ορθοστασία και το χορό.

Στις ίδιες αποχρώσεις ύστερα, αλλά με floral διάθεση, αυτό το deux-pièces σύνολο.

Κατά τη γνώμη μου, αναδεικνύεται περισσότερο με μαύρα αρβυλάκια.

Θα έχω μαζί μου και αυτό το πουλόβερ, σε περίπτωση που αισθανθώ ότι κρυώνω.

Τέλος, για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς φέτος, ψηφίζω βελουτέ, ριγέ deux-pièces σύνολο σε μπλε-μωβ αποχρώσεις (είπαμε, έχω αδυναμία στο μωβ και το λιλά) για απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Donna Summer totally approves!

Με silver necklace στο λαιμό, είμαι πάρα πολύ έτοιμη να διακτινιστώ στο Studio 54. Ή έστω στο τραπέζι που θα κλείσουν οι φίλοι μου για να αλλάξουμε χρονιά.

Με 8 ολοκληρωμένα outfits και προτού σηκώσω όλο το μαγαζί, είπα να φύγω σιγά σιγά. Τα Helmi σίγουρα θα με ξαναδούν σύντομα, γιατί έχω να πάρω χριστουγεννιάτικα δώρα.

Υ.Γ 1 Τι ωραίο που είναι να ψωνίζεις σα να μην υπάρχει κορoνοϊός! Εμείς με τη φωτογράφο Αθηνά Παπαγεωργίου, για τις ανάγκες της φωτογράφισης, τηρήσαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υ.Γ. 2 Η φωτογραφία με τις σακούλες δεν είναι αντιπροσωπευτική. Εννοείται πως ήταν πολύ περισσότερες...

Για περισσότερες ιδέες, ακολούθησε τη Helmi στο Facebook και το Instagram, σίγουρα θα βρεις τέλεια δώρα για εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους!

Read Next

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

Περισσότερα από

Μόδα

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.