Είναι πραγματικά η μπότα-κάλτσα για όλα τα πόδια ή ακόμα και για όλα τα γυναικεία σώματα; Αυτό βέβαια είναι ένα γενικότερο ερώτημα, δηλαδή τα ρούχα και τα αξεσουάρ ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Απάντηση νομίζω πως δεν υπάρχει. Με την έννοια πως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες δεν έχουν το σώμα ή τις αναλογίες για να υποστηρίξουν ορισμένα ρούχα ή παπούτσια όμως λόγω του στυλ τους και του χαρακτήρα τους (επιμένω πως τα πάντα στο στυλ και στο ντύσιμο είναι ο αέρας που αποπνέεις) τα κάνουν να δείχνουν σωστά πάνω τους.

Ο Στάθης Σαμαντάς συμβουλεύει.

Ένα παράδειγμα που ίσως σας φανεί ακραίο αλλά μιλάμε για άνθρωπο με σάρκα και οστά είναι η Μαντόνα της οποίας το ύψος είναι ένα και ένα Milko, έχει εμφανιστεί πολλές φορές με μπότα-κάλτσα. Θα έλεγε κανείς πως σε μια γυναίκα με το δικό της ύψος η μπότα-κάλτσα θα δείχνει σαν ολόσωμη φόρμα! Και όμως δεν δείχνει. Θέλετε γιατί είναι αυτή που είναι και θαμπώνεσαι, γιατί είναι η Μαντόνα και ότι και να φορέσει δικαιολογείται; Μπορεί να ισχύει αυτό και είναι μέσα στην πραγματικότητα. Παρόμοιο παράδειγμα είναι η Carine Roitfeld πρώην editor-in-chief στην Γαλλική Vogue, η οποία επίσης δεν είναι και το πρώτο μπόι αλλά παρόλα αυτά έχει εμφανιστεί πολλές φορές με παπούτσια τα οποία έχουν μπαρέτα στον αστράγαλο. Υπάρχει αυτός ο αστικός μύθος (που δεν ξέρω ποιος τον έβγαλε) ο οποίος λέει πως τα παπούτσια με μπαρέτα αστραγάλου, κόβουν και δείχνουν το πόδι πιο κοντό. Πιο κοντό ακόμα από της Carine Roitfeld; Ε μετά μιλάμε για δείγμα δωρεάν, δεν μιλάμε για άνθρωπο.

Δηλαδή αυτά τα παπούτσια με τι φοριούνται; Mε βρακί; Για να μην δείχνει το πόδι κοντό;

Και πως μια τόσο σημαντική γυναίκα στον χώρο της μόδας δεν το γνωρίζει αυτό; Δεν τον γνωρίζει διότι δεν υπάρχει αυτός ο αστικός μύθος. Ακριβώς είναι μύθος!

Αν θελήσετε λοιπόν να επιλέξετε μια μπότα-κάλτσα για φέτος τον χειμώνα θα πρότεινα το εξής. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το ύψος στο οποίο σταματάει η μπότα διότι δείχνει διαφορετική από τελείωμα σε τελείωμα. Ορισμένες σταματάνε λίγο πιο πάνω από το γόνατο ενώ ορισμένες σταματάνε πολύ πιο πάνω. Οι μεν επιτρέπουν να φορέσετε πιο μακριά φορέματα, οι δε πιο κοντά. Το ρούχο μπορεί να καλύπτει λίγο την μπότα για να δείχνει μία συνέχεια όλο μαζί αλλά μπορεί να είναι και λίγο πιο πάνω από το τελείωμα της μπότας. Σε αυτή την περίπτωση με ένα σκούρο μαύρο καλσόν η εικόνα παραμένει η ίδια. Επίσης κάτι άλλο. Σχεδόν όλες οι μπότες-κάλτσες είναι σχεδιασμένες και μετρημένες για να φοριούνται με καλσόν ή γυμνό πόδι και σίγουρα όχι με skinny τζιν. Αν τις φορέσετε πάνω από skinny τζιν το πιθανότερο είναι πως θα τις ξεχειλώσετε. Και επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Να είστε σίγουρες γι’ αυτό που φοράτε και να το υποστηρίζετα με όλη σας την καλή διάθεση (που είμαι σίγουρος πως έχετε) διότι μόνο έτσι θα δείχνει πως έχετε κάνει ‘’δικό’’ σας το στύλ και δεν φοράτε απλά μια τάση της σεζόν. Ο άνθρωπος μπαίνει πάνω από όλα. Κάντε το και θα με θυμηθείτε. Και μετά...τύφλα να’χει και η Μαντόνα και η Carine μπροστά σας.

 

 

TAGS