Βικτόρια Μπέκαμ, Κέιτ Μίντλετον, Γκουίνεθ Πάλτροου και Μέγκαν Μαρκλ την λατρεύουν, έχοντας τις δημιουργίες της στην πρώτη γραμμή των ενδυματολογικών τους επιλογών. Κι αυτές δεν είναι παρά ελάχιστες από τις celebrities ή τις ισχυρές γυναίκες της μόδας που πίνουν νερό στο όνομα της Στέλλα Μακάρτνεϊ, κόρη του Πολ και της Λίντα Μακάρτνεϊ, δυο εκ των σημαντικότερων ανθρώπων στον χώρο της μουσικής και της φωτογραφίας, αντίστοιχα.

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ έχει καταφέρει, ωστόσο, να χτίσει μία ολόκληρη αυτοκρατορία μόδας βασιζόμενη κυρίως στις δικές της δυνάμεις, κερδίζοντας όλο τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων όσων μετρούν πραγματικά σε αυτή τη σκληρή βιομηχανία. 

Τα ρούχα της σύμβολο γοητείας και διακριτικής ομορφιάς, οι συμβουλές της πηγή έμπνευσης για διάσημες, influencers, αλλά και όλες όσες δουλεύουν το στυλ τους και ενδιαφέρονται να το βελτιώσουν.

Ίσως γι'αυτό μία πρόσφατη δήλωση της διάσημης σχεδιάστριας, στα πλαίσια συνέντευξης της στον βρετανικό Guardian, να σοκάρει αρκετά με το περιεχόμενο της.

Η Μακάρτνεϊ μίλησε για την αξία ενός καλού υφάσματος και για το πόσο σημαντική είναι η σωστή χρήση ενός ρούχου για την μεγάλη διάρκεια ζωής τους, λέγοντας κάτι που μάλλον λίγοι θα περίμεναν να ακούσουν. Πως κάθε φορά που πλένουμε τα ρούχα μας καταστρέφουμε ένα μικρό κομμάτι τους, φθείρουμε λίγο-λίγο την ποιότητα ενός καλού, ακριβού υφάσματος.

«Είναι λάθος να πλένετε τα ρούχα σας,» δηλώνει η διάσημη σχεδιάστρια, προτρέποντας μας να καθυστερούμε το καθάρισμα των ρούχων μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Την ίδια στιγμή η Μακάρτνεϊ συμβουλεύει να προτιμούμε το στεγνό καθάρισμα από το πλύσιμο στο πλυντήριο ή το χέρι, ενώ εξηγεί πως αν θες να είσαι σίγουρος πως ένα ρούχο θα διατηρηθεί στην καλύτερη κατάσταση για πάρα πολύ καιρό είναι να αφήσεις έναν λεκέ να στεγνώσει πάνω του και να τον αφαιρέσεις με ειδικό σπρεϊ και βούρτσα.

«Δεν αλλάζω σουτιέν κάθε μέρα, ούτε πετάω τα ρούχα μου μέσα στο πλυντήριο μόνο και μόνο επειδή τα φόρεσα μία ή δύο φορές.» λέει η σχεδιάστρια. «Είμαι πολύ προσεκτική όσον αφορά στην δική μου, προσωπική υγιεινή, αλλά δεν θα έλεγα πως είμαι φανατική του πλυσίματος γενικότερα».

Με πληροφορίες από τον Independent.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS