Όταν ανοίγεις τη μπαλκονόπορτα του σπιτιού νωρίς το πρωί το αισθάνεσαι: το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ και σιγά-σιγά ένα ελαφρύ πανωφόρι θα είναι απαραίτητο, ειδικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. 

Σύντομα θα έρθει και πάλι εκείνη η εποχή που δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι, αφού δεν θα θες να αποχωριστείς τη ζεστασιά του παπλώματος σου. Άλλωστε πόσες και πόσες φορές έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να τυλιχθούμε με αυτό και να βγούμε έξω, μη θέλοντας να αντιμετωπίσουμε το κρύο στον δρόμο;

Η παγκόσμια μόδα που πάντα ακούει τις ευχές των καταναλωτών, λοιπόν, δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτόν τον χειμώνα ένα θα είναι το απόλυτο, το πιο βολικό, το πιο ζεστό και το πιο άνετο παλτό που μπορούμε να φορέσουμε. Ένα παλτό που θα μας ζεστάνει τόσο πολύ που θα νιώθουμε σαν φρυγανισμένα ψωμάκια που μόλις βγήκαν από την τοστέρια και το οποίο είναι παράλληλα τόσο πρακτικό ώστε θα μπορέσουμε να βγάλουμε μέσα του ολόκληρη την σεζόν.

Λέγεται και «παλτό-πάπλωμα», αλλά μπορείς να το περιγράψεις πιο απλά με τις λέξεις «πουπουλένιο», «φουσκωτό» και «καπιτονέ» προκειμένου να βάλεις στο σωστό κλίμα κάποιον που δεν έχει καταλάβει για τι ακριβώς μιλάμε. 

Είναι το παλτό που με τον έξυπνο, ελαφρύ σχεδιασμό του θα σε κάνει να αισθανθείς ότι είσαι προστατευμένη από 100 εκατομμύρια στρώσεις ζεστών ρούχων χωρίς όμως να σε βαραίνει. 

Μπορεί να το είδαμε ακόμα και στη νέα κολεξιόν του ιταλικού οίκου Bottega Veneta, ωστόσο, πολύ πιο οικονομικές εκδοχές είναι διαθέσιμες ήδη σε μεγάλες αλυσίδες ένδυσης όπως τα Zara και τα &Other Stories.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες το εδώ

Arket Quilted Coat (£99)

Δες το εδώ

& Other Stories Double Breasted Quilted Coat ($135)

Δες το εδώ

Arket Long Quilted Jacket (£115)

Δες το εδώ

& Other Stories Belted Quilted Coat (£135)

Δες το εδώ

Asos Design Longline Square Quilt Coat in Black (£75)

Δες το εδώ

M&S Collection Feather & Down Puffer Coat (£69)

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: