H Chanel Métiers d’art collection δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2002 σαν ένας φόρος τιμής στο savoir-faire της γαλλικής μόδας και τον συνεχή διάλογο ανάμεσα στον οίκο Chanel και τις παραδοσιακές τεχνικές. Από τότε, η συλλογή σηματοδοτεί κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερο ραντεβού του κόσμου της μόδας.

Παρουσιάζεται κάθε Δεκέμβριο, έξω από το επίσημο πρόγραμμα των fashion shows και έχει πάντα σαν θέμα έναν προορισμό -αληθινό ή φανταστικό- ο οποίος συνδέεται με κάποιο τρόπο με την ιστορία ή το παρόν του οίκου.

Φέτος, αυτή η ready-to-wear collection είναι η έκφραση της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας της Virginie Viard, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας των συλλογών μόδας της Chanel, η οποία υλοποιήθηκε με τη συνεργασία μιας μεγάλης ομάδας από τεχνίτες από τη Γαλλία και την Ιταλία που διακρίνονται για το ταλέντο τους στο κέντημα, την κατασκευή κοσμήματος, την υποδηματοποιία, την πιλοποιία, την κατασκευή γαντιών κ.ά.

Εξάλλου, πριν από μερικές δεκαετίας, η Gabrielle Chanel ήταν η πρώτη που εξέφρασε την ανάγκη οι καλύτεροι τεχνίτες του Παρισιού να προστατευτούν και να στηριχτούν προκειμένου να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους και να λάβουν διεθνή αναγνώριση.

Η συλλογή Metiers D' Art 2020/21 παρουσιάστηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα ώρα Παρισιού (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στο site της Chanel και μέσα από το δίκτυο των social media του οίκου.

Στο χώρο του Château de Chenonceau όπου πραγματοποιήθηκε το μοναδικό αυτό σόου, είχαν την ευκαιρία να το δουν ταυτόχρονα όλοι όσοι ενδιαφέρονταν, από φασιονίστες και σοβαρούς ανθρώπους της μόδας μέχρι τους χρήστες του ίντερνετ με ακονισμένα ένστικτα περί στυλ.

Τα λευκά και μαύρα τετράγωνα στο δάπεδο ταιριάζουν και φυσικά συνδέονται, με κάποιον τρόπο, με τις μίνι φούστες με παγιέτες, ενώ τα φλόραλ κεντημένα μοτίβα παραπέμπουν στους κήπους που δημιούργησαν οι Diane de Poitiers και η Αικατερίνη των Μεδίκων. Οι ζεστοί τόνοι της τουίντ κάπας είναι εμπνευσμένοι από τις περίφημες ταπετσαρίες του Château de Chenonceau, αλλά η νέα πρόταση έρχεται μέσα από τα βινύλ υφάσματα που ακουμπούν με τρυφερότητα πάνω στα λατρεμένα, πειραγμένα-κλασικά πατρόν του οίκου. 

Η μακριά και φαρδιά τζιν φούστα με χρωματιστές στάμπες έρχεται από τα 70s να ντύσει το σήμερα συνδυασμένη με τουίντ σακάκι και μπόλικη αυτοπεποίθηση. 

Ο χρόνος γίνεται μια στρογγυλή μπάλα και παίζει ανάμεσα σε εποχές και τάσεις, κάνοντας τη μία και μοναδική πρόταση: Ό,τι είναι Chanel φωνάζει τώρα. 

Η παρουσίαση μεταδόθηκε μέσα από το Château de Chenonceau, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα από την εποχή της Αναγέννησης που βρίσκεται στο Loire Valley στη Γαλλία. Οι κήποι και το πολυτελές εσωτερικό του κτιρίου που είναι επίσης γνωστό ως «Château des Dames» λειτούργησαν ως το background που τόνισε τις δημιουργίες που οραματίστηκε η Virginie Viard.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΟΟΥ:

 

Φωτό: Chanel 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS