Ο Demna Gvasalia, ο Γεωργιανός σχεδιαστής του οίκου Balenciaga, ο άνθρωπος που κρύβεται, επίσης, πίσω από τις πιο καινοτόμες και ακραίες ιδέες του brand, Vetements, είναι φαινόμενο. Ή αυτό, ή είναι φαινόμενο δηλαδή, ή ρισκάρει για να δει εάν θα τσιμπήσουμε. Μας πετάει ένα τυράκι και κόβει αντιδράσεις. Για να δω, λέει, θα φορέσουν αυτό το ακατονόμαστα παπούτσι, μόνο και μόνο επειδή κάποιος από τη μόδα το προτείνει;

Και τσουπ, εμφανίζει ένα τρίπατο Crocs, στολισμένο με όλα τα σαχλά αυτοκόλλητα του κόσμου, σε έντονα χρώματα ροζ, κίτρινο και δε συμμαζεύεται. Για να σας δω τώρα, ξανασκέφτεται.

Εντάξει, τα Crocs τα είχε απενοχοποιήσει και ο Christopher Kane, πέρσι το καλοκαίρι, αλλά όχι με τρία δάχτυλα σόλα. Όλα κι όλα.

Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι κοινωνικοοικονομικού περιεχομένου και μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για την επιρροή -καλή ή κακή- της μόδας στους ανθρώπους. Εμείς, θα είμαστε εδώ να το παρατηρήσουμε. Μη σου πω, ότι μπορεί και να τα φορέσουμε κιόλας. Για να κάνουμε την παρατήρηση απολύτως βιωματική, όχι για κανέναν άλλο λόγο.

Δείτε τα Crocs στην πασαρέλα του Balenciaga και πιο κάτω ολόκληρο το σόου του οίκου, όπως το έδειξε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού:

Και τσουπ, εμφανίζει ένα τρίπατο Crocs, στολισμένο με όλα τα σαχλά αυτοκόλλητα του κόσμου, σε έντονα χρώματα ροζ, κίτρινο και δε συμμαζεύεται.
Για να δω, λέει, θα φορέσουν αυτό το ακατονόμαστα παπούτσι, μόνο και μόνο επειδή κάποιος από τη μόδα το προτείνει;
Εντάξει, πάει πολύ.
Μη σου πω ότι μπορεί να το φορέσουμε κιόλας.

Δείτε το βίντεο του σόου ολόκληρου: 

 

TAGS