Πλέον όλοι μπορούμε να θαυμάσουμε τις απαράμιλλες δημιουργίες του Christian Dior, καθώς μία από τις πιο πολυσυζητημένες εκθέσεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι διαθέσιμη για εικονική περιήγηση. Αν αγαπάς τη μόδα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις αυτή την έκθεση ρετροσπεκτίβα που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό και ίσως υπό κανονικές συνθήκες, δεν μπόρεσες να την επισκεφτείς.

Η έκθεση μόδας του οίκου Dior που αρχικά πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι από το 2017 ως και το 2018, ενώ το 2019 συνεχίστηκε στο V&A του Λονδίνου, λόγω μεγάλης επιτυχίας. Η έκθεση δείχνει την πορεία του οίκου πριν το πόλεμο στο Παρίσι, όπου ο Christian Dior δημιούργησε το πρωτοποριακό “New Look” σύνολο και είναι φόρος τιμής στους τότε εμβληματικούς διευθυντές δημιουργικού.

Η έκθεση δείχνει την πορεία του οίκου πριν το πόλεμο στο Παρίσι, όπου ο Christian Dior δημιούργησε το πρωτοποριακό “New Look” σύνολο

Η πλούσια σε υλικό έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό 70 χρόνων, από υπέροχες τουαλέτες-εκθέματα, σκίτσα του ίδιου του Dior, αξεσουάρ, αντίκες, και φωτογραφίες, ενώ εκτός από τον Christian Dior, τα εκθέματα ακολουθούν και τους σχεδιαστές που τον διαδέχθηκαν, όπως ο Yves Saint Laurent, John Galliano και ο Raf Simons. Ανάμεσα στις εκατοντάδες δημιουργίες του οίκου από τον ίδιο τον Dior και τους σχεδιαστές που τον διαδέχτηκαν θα δεις και τη σημερινή καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου  Maria Grazia Chiuri να αναφέρει «Τη σήμερον ημέρα είναι αδύνατο να μιλήσουμε μόνο για ρούχα. Μιλάμε για τις γυναίκες. Ο διάλογος αποτελεί μέρος του χρόνου μου. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να εκφράσουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί.»

Η πλούσια σε υλικό έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό 70 χρόνων, από υπέροχες τουαλέτες-εκθέματα, σκίτσα, αξεσουάρ και φωτογραφίες

Ο οίκος είχε καταγράψει τη δημιουργία της έκθεσης και είχε επίσης οργανώσει μια εικονική περιήγησή της σε ντοκιμαντέρ το οποίο διατίθεται πλέον στο κανάλι του Dior στο YouTube. Το ντοκιμαντέρ είναι ένας συναρπαστικός διάλογος μεταξύ των δύο επιμελητών της έκθεσης, της Florence Müller και του Olivier Gabet με αγγλικούς υπότιτλους.

Δείτε το ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε για την έκθεση παρακάτω

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS