Αυτό που συμβαίνει με τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα κοσμήματα θα παραμένει πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όλες τα αγαπάμε, τα χαζεύουμε στις μεγάλες βιτρίνες των καταστημάτων και στις γυαλιστερές σελίδες των περιοδικών μόδας, ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή ένα κομμάτι σημαντικής αξίας στη συλλογή μας. Το πρωί όμως, όταν σηκωνόμαστε βιαστικά για να πάμε στο γραφείο, χωρίς να έχουμε πιει ακόμα καφέ τα ξεχνάμε, σκουλαρίκια και βραχιόλια μένουν ξεχασμένα στο κομοδίνο κι εμείς τρέχουμε για να προλάβουμε να χτενιστούμε και να περάσουμε μία στρώση μέικ απ στο πρόσωπο.

Εντάξει, το παραπάνω δεν ισχύει για όλες. Υπάρχουν κι αυτές που ξέρουν πάντα πώς να αναβαθμίσουν το λουκ τους με αξεσουάρ και ποτέ δεν βαριούνται. Ισχύει όμως για τις περισσότερες. Εκείνες που έχουν ένα σωρό πραγματάκια στη μπιζουτιέρα τους αλλά στο τέλος δεν φορούν κανένα. Οι ειδικοί της μόδας υποστηρίζουν πως αν υπήρχε για την κάθε μία από εμάς ένα αγαπημένο, κλασικό κομμάτι που θα ταίριαζε με κάθε ντύσιμο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τότε πλέον θα βγαίναμε από την χρονοβόρα διαδικασία επιλογής και απλά θα φορούσαμε αυτό το ένα κομμάτι κάθε πρωί, πριν φύγουμε από το σπίτι, με κινήσεις σχεδόν μηχανικές.

Εκτός από αυτό οι fashion editors έχουν πλέον καταλήξει στο ποιο είναι αυτό το ένα κομμάτι το οποίο πρώτον, πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες, δεύτερον μπορεί να φορεθεί με τα πάντα και τρίτον είναι τόσο κλασικό, απλό και μινιμαλιστικό που αναβαθμίζει διακριτικά το στυλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο λόγος για τον μικρό, χρυσό ή ασημένιο κρίκο, με πέτρες ή χωρίς, που στολίζει όμορφια τα αυτιά μας και μπορεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών μας εμφανίσεων.

Μόνο κάτι τόσο μινιμαλιστικό όσο αυτό μπορεί εύκολα να γίνει σήμα κατατεθέν κάθε γυναίκας, αφού προσδίδει αυτό το κάτι που λείπει από το ντύσιμο μας χωρίς υπερβολές. Άλλωστε οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη το έχουν πει: είναι συνώνυμο του στυλ να έχεις μερικά κομμάτια (ρούχα ή αξεσουάρ) που τα φοράς ξανά και ξανά με χιλιούς διαφορετικούς τρόπους. Πολύ περισσότερο από μία ντουλάπα γεμάτη ρούχα που δεν γνωρίζεις πώς να αξιοποιήσεις.

Δες το εδώ

Lulu DK Blue Ombre Huggie Earrings ($54)

Δες το εδώ

Alex Mika Rainbow Mini Hoops ($85)

Δες το εδώ

golda small earrings $88.00

Δες το εδώ

Sophie Buhai Small Everyday Hoops ($200)

Δες το εδώ

Another Feather Crest Silver Hoop Earrings ($120)

Δες το εδώ

Hoop earrings, MANGO, €7.99

Δες το εδώ

Metal pendant earrings, MANGO, €7.99

 

 

 

TAGS