Για αρχή ας ξεκαθαρίσουμε αυτό: το τζιν δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Είναι τόσο ευέλικτο, άνετο και πιστό στις ανάγκες του κάθε σώματος και της κάθε περίστασης, που απλώς δεν ξεπερνιέται. 

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει έντονη κινητικότητα στην πρώτη δεκάδα των τάσεων. Φέτος, για παράδειγμα, το κοτλέ παντελόνι σκοράρει πιο ψηλά. 

Το σοφιστικέ κοτλέ είναι παντού φέτος

Το κοτλέ ύφασμα είναι μια σοφιστικέ τάση συνδεδεμένη με τους διανοούμενους- ο λόγος είναι φυσικά τα φθαρμένα σακάκια των μεταπολεμικών φοιτητών που ανέπτυσσαν πολιτικές θεωρίες καπνίζοντας στα καφέ του πανεπιστημίου. Στα '70s, το κοτλέ εξαπλώθηκε σε θηλυκές μίνι φούστες και ολόσωμες φόρμες, αποκτώντας έναν πιο ποπ χαρακτήρα. 

Ο πιο ιδιαίτερος τρόπος να το φορέσεις, είναι σαν total look με κοστούμι

Φέτος, το κοτλέ άρχισε σταδιακά να επανέρχεται, πρώτα με τη μορφή των oversized σακακιών με ξύλινα κουμπιά και στη συνέχεια των ασορτί παντελονιών σε φαρδιά γραμμή και έντονα χρώματα. 

Οι αναπάντεχοι συνδυασμοί χρωμάτων και υφών είναι must

Αλλά δεν περιορίζεται στα φαρδιά- το κοτλέ ντύνει εφαρμοστά παντελόνια με ψηλή μέση, δίνοντας μια διαφορετική υφή στο ντύσιμο, που ξεχωρίζει από το κλασικό, συνηθισμένο τζιν. 

Δες παρακάτω τρεις εκδοχές του κοτλέ παντελονιού. 

Δες το εδώ. 

Πράσινο skinny κοτλέ παντελόνι, L'Agence, 225 EUR

Δες το εδώ

Λιλά εφαρμοστό κοτλέ παντελόνι, Free people, €67.86

Δες το εδώ

Κόκκινο κοτλέ παντελόνι με μαύρο κουμπί, Zara, 29,95 EUR

 

TAGS