Στον κόσμο της μόδας έχει συμβεί μαζικά κάτι σαν «οικολογική αφύπνιση». Στην αρχή ήταν οι γούνες που έχουν πια μείνει, και επίσημα, έξω από τις κολεξιόν των μεγαλύτερων οίκων μόδας στον κόσμο, με ανακοινώσεις από τους Gucci, Louis Vuitton κ.α. οι οποίες εξηγούν τους λόγους που τα κορυφαία brands δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν αληθινή γούνα στα προϊόντα τους.

Τώρα σειρά έχει ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα των περιβαλλοντικών ανησυχιών με την Adidas που μόλις ανακοίνωσε την συνεργασία της με την εταιρία ρούχων και αξεσουάρ γιόγκα, Wanderlust. Mία συνεργασία στην οποία το fashion κοινό σίγουρα θα σταθεί λιγάκι περισσότερο, κυρίως λόγω των σημαντικών μηνυμάτων που κουβαλάει μαζί της σχετικά με την ρύπανση θαλάσσιων υδάτων.

Όπως ανακοίνωσαν λοιπόν οι δύο εταιρίες τα ρούχα που θα κυκλοφορήσουν άμεσα ως συνέργια ανάμεσα τους θα είναι κατασκευασμένα 100% από ανακυκλώσα σκουπίδια και πλαστικά που έχουν ανλτηθεί από τους πάτους των ωκεανών σε όλο τον κόσμο.

Η κολεξιόν θα αποτελείται συνολικά από 42 κομμάτια και θα διαθέτει από μπουστάκια και αθλητικα τζάκετς μέχρι κολάν και T- Shirt και φυσικά θα έχει την σφραγίδα της υψηλής τεχνολογίας της Adidas σε κάθε ρούχο ξεχωριστά.

Όσο για τις τιμές αυτές δεν θα ξεπερνούν τα 60 ευρώ για ένα κολάν ή τα 35 για ένα αθλητικό τοπ.

 

 

 

TAGS