Υπάρχει μία θεωρία που ακολουθούν κάποιοι στιλίστες, που ισχυρίζεται ότι «το χρώμα θέλει χρώμα». Τι εννοούν με αυτό; Ότι εάν φορέσεις κάποια έντονη απόχρωση σε ρούχο καλό είναι να το συνδυάσεις με εξίσου κραυγαλέο χρώμα και όχι με το ασφαλές, αλλά βαρετό μαύρο ή γκρι.

Φέτος, που η καταχνιά του χειμώνα έχει πιο βαριά σκιά, το χρώμα μοιάζει σαν η μόνη διέξοδος. Σχεδόν επιβάλλεται. Από όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς αυτός που ξεχωρίσαμε, τόσο εμείς όσο και οι γυναίκες της μόδας, είναι αυτός του πορτοκαλί με το βαθύ ροζ ή το φούξια. 

Αρχικά μοιάζει να μην κολλάει τίποτα με τίποτα, εάν ανατρέξει όμως κανείς στην ψυχεδέλεια των 70s θα δει ίδιους ή παρόμοιους χρωματισκούς ακροβατισμούς να ορίζουν το πνεύμα της εποχής, κάτι που δεν είναι καθόλου ασύνδετο με την επικαιρότητα της στιγμής. 

Λες και η μόδα θέλει να ξορκίσει την οικονομικο-κοινωνική αχλή των καιρών και να περάσει ένα μήνυμα σθένους και αισιοδοξίας. Λες τα χρώματα έχουν δύναμη -που έχουν. 

«Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα του ορατού φάσματος, που βρίσκεται μεταξύ του κόκκινου και του κίτρινου. Πήρε την ονομασία του από το φρούτο πορτοκάλι, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του χρώματος αυτού. Πολιτικά συχνά συνδέεται με τον συμβολισμό κομμάτων που πρόσκεινται στο φιλελεύθερο και κεντρώο χώρο» λέει χαρακτηριστικά η βικιπαίδεια. 

Δείτε πώς το φόρεσαν οι γυναίκες που ξέρουν και εμπευστείτε:

Πορτοκαλί πουλόβερ με ροζ μακρύ παντελόνι.
Όλα τα χρώματα της αισιοδοξίας με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Εστιάζουμε στο πορτοκαλί παλτό.
Ένα πουλόβερ με έμπνευση από Μοντριάν και πολλά δυνατά χρώματα.
Κοκκινοπορτοκαλί τοπ και φούξια παντελόνα.
Ανοιχτό πορτοκαλί φούτερ και φούξια κοτλέ παντελόνι.
TAGS