Ποτέ δε συμπαθούσα τα «κολλητά» ρούχα αλλά ούτε και τα αντιπαθητικά oversized. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο κατηγορίες δεν με κολακεύουν. Βέβαια, υπάρχουν στιλιστικά «διαμαντάκια» και στις δύο αυτές κατηγορίες. Όμως, σε γενικές γραμμές, διατηρώ το στυλ μου φορώντας ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα μου και δεν με στενεύουν αλλά ούτε με κουκουλώνουν. 

Αυτόν τον χρυσό κανόνα θέλω να σας το δείξω με εικόνες. Για τον λόγο αυτό διάλεξα το πιο κάτω βίντεο, το οποίο παρουιάζει η Giedre Kavaliunaite εντοπίζοντας τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος outfit, αυτό που θα μας προσθέσει κιλά χωρίς λόγο και αυτό που θα αναδείξει τη φιγούρα μας. 

  • Τα συνεχόμενα βολάν πάνω στα φορέματα: Εξαφανίζουν τη μέση και κάνουν το σώμα να μοιάζει με κουτί. Καλύτερα ένα φόρεμα με ζώνη, σε μονόχρωμη απόχρωση, χωρίς «φλύαρα» στοιχεία. 
  • Τα boxer σακάκια: Οι τετράγωνοι ώμοι της φιλοδοξίας δεν κολακεύουν, ειδικά εάν το σακάκι είναι κουμπωμένο και μας «πνίγει». Ένα top με ανοιχτό V από μέσα θα βοηθήσει την κατάσταση σε σχέση με τον όγκο του σακακιού. 
  • Τα balloon top: Τα top που σκεπάζουν τη ζώνη του παντελονιού ή της φούστας και «φουσκώνουν» την εικόνα δεν είναι ό,τι πιο κομψό. Καλύτερα μια μακό μπλούζα με μία ζώνη που θα τονίσει τη μέση.   
  • Tα μαλακά παντελόνια: Πέφτουν πάνω από το σώμα χαλαρά και τις περισσότερες φορές χάνουν τη φόρμα τους. Οπότε φροντίζουμε να διαλέγουμε το σωστό μήκος και στυλ παντελονιού που θα μας κολακεύει και σίγουρα να μην το συνδυάζουμε με μακρύ και φαρδύ T-Shirt.  
  • Τα κοντά φορέματα σε τετράγωνη γραμμή: Δεν είναι κολακευτικό στυλ για κανέναν σωματότυπο και δεν μας χαρίζει ύψος. Το αντίθετο. 
  • Οι οριζόντιες αντιθέσεις: Κόβουν ύψος και χαρίζουν κιλά. Καλύτερα να «γλυκάνουμε» το αποτέλεσμα με πιο λεπτές ζώνες ή με πιο μικρά αξεσουάρ και κοσμήματα. 
  • Τα λεπτά και κολλητά top με τιραντάκι: Αν είμαστε πολύ λεπτές μας κάνουν να φαινόμαστε ακόμα πιο skinny, αν είμαστε πιο γεμάτες μας παχαίνουν. Οπότε καλό θα ήταν τα τόσο λεπτά top να καλυφθούν με κάποιο διάφανο σακάκι ή με ένα ανάλαφρο και στιλάτο κιμονό.   
  • Οι «άγριοι» χρωματικοί συνδυασμοί: Μας κόβουν ύψος και μας χαρίζουν κιλά -όπως και οι έντονες, οριζόντιες αντιθέσεις. Πιο «μαλακά» συνδυασμένα τα χρώματα θα μας βοηθήσουν στο στάιλινγκ. 
  • Τα τετράγωνα φορέματα με πιέτες: Ό,τι πιο απαγορευτικό για την εικόνα μας. Σε καμία γυναίκα δεν πηγαίνουν στην πραγματικότητα. Μόνο σαν ρόμπες μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. 

 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο: 

 

Η φωτό είναι από εδώ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS