Τι είναι αυτό που μετατρέπει ένα ρούχο από σικάτο, όμορφο και διαχρονικό, σε ιστορικό κομμάτι, αρκετό για να διαμορφώσει νέους κανόνες στο παιχνίδι της μόδας; Mε αυτή την ερώτηση ξεκινά το νέο βίντεο της fashion vlogger και σχεδιάστριας Tζαστίν Λεκόντ, η οποία μετρά χιλιάδες συνδρομητές στο κανάλι της στο YouTube και ανεβάζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ για θέματα μόδας και ομορφιάς. 

Το συγκεκριμένο topic μοιάζει χαοτικό και ανεξάντλητο, αλλά η Λεκόντ επιχειρεί να το βάλει σε μία σειρά, θέτοντας μερικές προϋποθέσεις οι οποίες καθιστούν ένα φόρεμα όχι απλά διάσημο, αλλά ιστορικό.

Φυσικά για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την βαρύτητα που έχει ένα φόρεμα για την πορεία της μόδας είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες από το ευρή πεδίο της ιστορίας μόδας. 

Κατά τη δεκαετία του '20 οι γυναίκες σταμάτησαν για πρώτη φορά να φορούν φορέματα με κορσέ, κάτι που σήμαινε ότι τα πατρόν διέγραφαν τη σιλουέτα τους και το σχήμα του κορμιού τους. Το 1926 η Κοκό Σανέλ παρουσιάζει μία σειρά από μαύρα φορέματα, πρωινή και βραδινή βερσιόν, αλλά και ένα αποκλειστικά φτιαγμένο από μετάξι. Η σχέση των γυναικών με το φόρεμα αλλάζει και η έννοια του «μικρού, μαύρου φορέματος» γεννιέται. 

Από τότε πολλά χρόνια έχουν περάσει και μερικά εμβληματικά μαύρα φορέματα έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια μας για να επαναπροσδιορίσουν τα fashion δεδομένα. 

Η Λεκόντ κάνει έναν λεπτομερή και αναλυτικό απολογισμό στο βίντεο που ακολουθεί και στέκεται στις 8 πιο σημαντικές στιγμές του υπέροχου μαύρου ρούχου, έτσι όπως φορέθηκε από υπέρλαμπρες γυναίκες του διεθνούς τζετ σετ.

Δες το βίντεο που ανέβασε η Tζαστίν Λεκόντ στο κανάλι της. 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS