Υπάρχει σίγουρα ένας πολύ καλός λόγος που βολευόμαστε τόσο πολύ να ψωνίζουμε ρούχα από τις μεγάλες αλυσίδες - ακόμα και από τα διαδικτυακά τους καταστήματα. Μετά από μερικές αγορές αρχίζεις αμέσως να αντιλαμβάνεσαι ποια είδη σου πηγαίνουν και ποια όχι, ποιο είναι το σωστό νούμερο για σένα αλλά και τι πρέπει να αποφεύγεις. Εύκολο, βολικό, γρήγορο και σίγουρα βαρετό. Με λίγα λόγια, κάπως έτσι έχει καταλήξει το 90% των γυναικών του πλανήτη ντυμένες με περίπου τα ίδια ρούχα. 

Δεν είναι καθόλου παράλογο που η φιλοσοφία του vintage ήρθε, λοιπόν, και πάλι στο προσκήνιο: ρούχα και αξεσουάρ που δεν έχεις κανένας άλλος παρά μόνο εσύ και μία αισθητική μοναδική που δεν γίνεται με τίποτα να την κοπιάρει καμία εταιρία μαζικής ένδυσης όσο ευφάνταστη κι αν είναι η δημιουργική της ομάδα. 

Οι περισσότερες έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να χαζεύει με θαυμασμό τις γυναίκες που είναι ντυμένες από πάνω μέχρι κάτω με vintage κομμάτια, δείχνοντας ξεχωριστές και υπέροχες, και έπειτα έχουμε περάσει τυχαία έξω από ένα βιντατζάδικο του κέντρου και έχουμε προσπεράσει βιαστικά βέβαιες πως δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα στο αχανές, ανεξερεύνητο πεδίο σου.

Το παρακάτω βίντεο της αμερικανικής Vogue είναι εδώ για να λειτουργήσει σαν οδηγός και να σε βοηθήσει να βγάζεις κι εσύ μία άκρη στον μπερδεμένο κόσμου ενός βιντατζάδικου. Ο Hamish Bowles, κορυφαίος στιλίστας και fashion editor σε μερικά από τα κορυφαία περιοδικα του πλανήτη επισκέπτεται στο Παρίσι την Francois Auget, μία έμπορο vintage κομματιών, και το μαγικό μαγαζικό της με το όνομα Ragtime, κάπου στις ανατολικές όχθες του Σηκουάνα.

Μαζί μας δίνουν χρυσές συμβουλές προς ναυτιλομένους ώστε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του αξίζουν από αυτά που πρέπει απλά να βάλεις στην άκρη, αλλά και τι είναι αυτό που κάνει το ντύσιμο σου ξεχωριστό αν αποφαίσεις να ντύνεσαι κι εσύ αποκλειστικά και μόνο με vintage επιλογές.

Δες το βίντεο.

 

TAGS