Στη μακρά λίστα των διεθνών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και θεαμάτων που ακυρώνονται λόγω κορονοϊού, προστέθηκε σήμερα και το Met Gala.  Μπορεί πριν από λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του Met Gala να είχαν ανακοινώσει πως το fashion event πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο τα σχέδια πάλι άλλαξαν.

Όσο περισσότερο εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού τόσο περισσότερες χώρες αποφασίζουν να τεθούν σε καραντίνα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Anna Wintour ανακοίνωσε πως το Met Gala αναβάλλεται. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Met Gala ήταν προγραμματισμένο για την πρώτη Δευτέρα του Μαϊού, ωστόσο φέτος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τότε.

Όπως ανέφερε η Anna Wintour στην ανακοίνωση της : «Το Metropolitan Museum έκλεισε τις πόρτες του λόγω των συνθηκών και ως εκ τούτου το Met Gala δεν μπορεί να διεξαχθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία». Οι υπεύθυνοι δεν έκαναν κάποια άλλη ανακοίνωση για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί εν τέλει το event.

Με πρόεδρο τη σιδηρά κυρία της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, το Met Gala δεν είναι μόνο μία τεράστια γιορτή μόδας που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά και το μέσο διασφάλισης της ετήσιας χρηματοδότησης για τη λειτουργία του Costume Institute, του μόνου τμήματος του μουσείου που υποχρεούται να αυτοχρηματοδοτείται. Το 2019, το gala με θέμα "Camp: Notes on Fashion" είχε συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια δολλάρια από 550 προσκεκλημένους. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS