Ίσως σού χάρισε κάποια φίλη ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από το μέγεθός σου. Ή μπορεί να τα βρήκες σε κάποιο παζάρι, σε πολύ χαμηλή τιμή, και να τα αγόρασες χωρίς δεύτερη σκέψη. Ή να τα παρήγγειλες από e-shop και όταν τα παρέλαβες να διαπίστωσες ότι ενώ είναι στο νούμερό σου, έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη φόρμα από ό,τι θα ήθελες.

Σε κάθε περίπτωση, τα καινούρια σου παπούτσια είναι τόσο μεγάλα, που είτε βγαίνουν από τα πόδια σου κάθε φορά που τα φοράς είτε τα πληγώνουν. Και είναι κρίμα, γιατί λατρεύεις το σχέδιό τους και δεν θέλεις να τα αποχωριστείς. Σου έχουμε καλά νέα όμως. Υπάρχει τρόπος να τα κάνεις να μαζέψουν για να ταιριάξουν ακριβώς στο πόδι σου. Για την ακρίβεια, δεν είναι μόνο ένας αλλά τρεις τρόποι. Διαλέγεις και παίρνεις. Και δοκιμάζεις.

Η μέθοδος με το σεσουάρ μαλλιών: Αν τα δερμάτινα παπούτσια σου είναι λίγο χαλαρά, τα μεταχειρίζεσαι περίπου όπως τα μαλλιά σου όταν κάνεις styling. Ψεκάζεις λίγο νερό πάνω τους (αρκετό ώστε να βραχούν αλλά όχι να μουλιάσουν) και στη συνέχεια τα στεγνώνεις με το σεσουάρ μαλλιών στη μεσαία σκάλα. Όταν στεγνώσουν εντελώς, τα δοκιμάζεις. Αν παραμένουν λίγο χαλαρά, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η μέθοδος με τους πάτους παπουτσιών: Στα sneakers, τα ψηλοτάκουνα και τις γόβες μπορείς, απλά, να στρώσεις εσωτερικά ανατομικούς πάτους. Θα κάνουν και το περπάτημα πιο άνετο. Δύο σε ένα δηλαδή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η μέθοδος με το στεγνωτήριο: Αν το πλυντήριό σου έχει και στεγνωτήριο, σου δίνει τη λύση για να μαζέψουν τα υφασμάτινα παπούτσια - όπως οι εσπραντρίγιες. Τα μουσκεύεις καλά σε νερό και μετά τα βάζεις στο στεγνωτήριο για 10-15 λεπτά. Η θερμότητα θα τα συρρικνώσει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία ζευγάρια που μπορείς να αγοράσεις (με λίγη τύχη, στο σωστό μέγεθος).

Δες το εδώ.

Εσπαντρίγιες, www.shopbop.com, $158.00

Δες το εδώ.

Δερμάτινα mules, Cult Gaia, www.net-a-porter.com, www.net-a-porter.com

Δες το εδώ.

Γόβα 8 by Yoox, www.yoox.com, EUR 134,00

Κεντρική φωτό: www.skinnyhipsterblog.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS