Οι μπότες με δέρμα snakeskin, το λεοπάρ, το κοτλέ παντελόνι, το oversized σακάκι. Όλα τα κομμάτια- πρωταγωνιστές της φετινής μόδας φιγουράρουν στα editorials και στο Instagram με τη δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση του νικητή. Αυτά ορίζουν τη μόδα, αυτά ποθούν όλες οι fashionistas. Αλλά δεν είναι τα μόνα. 

Επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι η μόδα κρίνεται στη λεπτομέρεια, ένα στιλάτο αξεσουάρ ήρθε αναπάντεχα να διεκδικήσει τη θέση του στα must της σεζόν, αποκτώντας μάλιστα και μια μοναδική ιδιότητα: να αναβαθμίζει το κάθε λουκ, κάνοντάς το επίκαιρο. 

Δεν είναι παπούτσια, δεν είναι τσάντα, δεν είναι γυαλιά ούτε καπέλο. Είναι μια ζώνη με μεγάλη αγκράφα, η οποία αλλάζει την εικόνα του outfit και αποδεικνύει ότι δε βρίσκεται εκεί τυχαία. Αυτή που τη φορά είναι αν μη τι άλλο ενημερωμένη. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η ζώνη μπορεί να είναι μαύρη ή άλλου χρώματος, αλλά το στοιχείο-κλειδί είναι η χρωματιστή αγκράφα. Μπορεί να είναι τετράγωνη, διακοσμημένη με πέτρες, στρογγυλή χρυσή, με σχήμα καρδούλα, ταρταρούγα ή λεοπάρ- πάντως, το νόημα είναι ότι φέρνει κάτι στο ντύσιμο, ένα έντονο στοιχείο που δεν προϋπήρχε, τονίζοντας παράλληλα τη σιλουέτα ψηλά στη μέση. 

Ωστόσο, το styling του θέλει προσοχή, εκτός και αν είσαι ήδη μετρ του more is more. Μια τέτοια ζώνη έχει αρκετή πληροφορία που «γράφει» ιδανικά πάνω σε έναν total black καμβά, αλλά μπορείς να τολμήσεις και συνδυασμούς με χρώμα ή να τη φορέσεις πάνω από ένα σακάκι με print. Το πιο ασφαλές πάντως, είναι ένα μαύρο παλτό ή ένα μαύρο φόρεμα, για να μείνει το αποτέλεσμα σίγουρα κομψό και σίγουρα chic. 

Δες παρακάτω τρεις εκδοχές της ζώνης από τα Zara. 

Δες το εδώ

Μαύρη ζώνη με αγκράφα και κόσμημα, Zara, 19,95 EUR

Δες το εδώ

Bελούδινη ζώνη με αγκράφα ταρταρούγα, Zara, 17,95 EUR

Δες το εδώ

Κόκκινη ζώνη με κροκό υφή, Zara, 22,95 EUR

(Kεντρική φωτογραφία: We the people style)

TAGS