ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αν χρειάζεστε μία μάσκα θα την φτιάξουμε εμείς».Φοιτητές μόδας ράβουν μάσκες για όποιον έχει ανάγκη

Με τη βιομηχανία της μόδας να έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό φοιτητές και σχεδιάστες δίνουν όλη τους την ενέργεια στο να βοηθήσουν τους άλλους.

«Αν χρειάζεστε μία μάσκα θα την φτιάξουμε εμείς».Φοιτητές μόδας ράβουν μάσκες για όποιον έχει ανάγκη

Η πρώτη μεγάλη έλλειψη που έχουν αναφέρει όλες οι χώρες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την πανδημία του κορονοϊού είναι αυτή σε αντισηπτικά, γάντια μίας χρήσης και μάσκες. Γι' αυτό όλες και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένοι πολίτες έχουν πάρει την πρωτοβουλία να κατασκευάσουν οτιδήποτε μπορούν από τα παραπάνω με τα χεράκια τους.

Ανάμεσα στους παραπάνω είναι και οι φοιτητές σε μία σχολή μόδας στην Πράγα της Τσεχίας, οι οποίοι, ευαισθητοποιημένοι από την κατάσταση που βλέπουν να εξελίσσεται γύρω τους άρχισαν να χρησιμοποιούν το ταλέντο τους το ράψιμο για να φτιάξουν μάσκες για όποιον έχει ανάγκη.

Στην Ακαδημία Τεχνών, Αρχιτεκτονικής & Σχεδίου της Πράγας, αρκετοί από τους φοιτητές έχουν μέχρι στιγμής ράψει εκατοντάδες μάσκες προσώπου, οι οποίες αμέσως στάλθηκαν σε «νοσοκομεία, σπίτια ηλικιωμένων, εθελοντές ή άλλα άτομα που έχουν ανάγκη». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τέθηκε σε εφαρμογή αφού η κυβέρνηση εξέδωσε εντολή, ώστε όλοι να φορούν μάσκες προσώπου.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο μερικά νοσοκομεία στην Τσεχία άρχισαν να ζητούν μάσκες προσώπου (ακόμη και χειροποίητα) μέσα από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η Alice Klouzková, βοηθός στην Ακαδημία. «Οι μαθητές και οι σχεδιαστές μόδας μπορούν να ράψουν και πολλοί έχουν μικρά εργαστήρια με ραπτομηχανές σπίτι τους».

Η Τσεχία είναι μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε μάσκες και γάντια, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όποιος μπαίνει σε δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς μάσκα στο πρόσωπο θα συλλαμβάνεται. Από την άλλη, η εταιρία Adva που κατασκευάζει χειρουργικές μάσκες και έχει ως έδρα της το Λονδίνο, δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Πράγμα στέλνοντας μεγάλες ποσότητες μασκών για τους πολίτες και τα νοσοκομεία.

Στο Παρίσι, η σχεδιάστρια μόδας Allison Ozeray, ανακοίνωσε ότι και εκείνη θα αρχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάει μόνη της μάσκες τις οποίες θα διανέμει τοπικά και σε ιατρικές οργανώσεις. «Είχα την αίσθηση ότι είμαι άχρηστη μπροστά σε όλα αυτά», λέει. «Αν όλοι βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο και τις δεξιότητες μας τα πράγματα θα αλλάξουν και θα βελτιωθούν».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

Η Αμαλία Κωστοπούλου προτείνει τα ιδανικά sneakers για το φθινόπωρο | Τα φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που έχει επιλέξει η Αμαλία Κωστοπούλου είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο.

04 Σεπ 2025

Αυτό το denim blazer shirt από τη Zara είναι το μεταβατικό piece που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το denim ρούχο που μπορεί να φορεθεί είτε ως σακάκι είτε ως πουκάμισο έρχεται για να ορίσει τα σύνολά σου αυτό το φθινόπωρο.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2025

Αντιγόνη Κουλουκάκου | Με τις αγαπημένες της crystal mesh μπαλαρίνες σε νέα εμφάνιση στο Ηρώδειο

Η ηθοποιός σε μια ακόμη κομψή εμφάνιση σε βραδινή της έξοδο.

04 Σεπ 2025

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι τη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά υιοθέτησε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

04 Σεπ 2025

Η Melia Kreiling στο Ηρώδειο με καφέ Zara φόρεμα

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Melia Kreiling στο Ηρώδειο.

04 Σεπ 2025

Η Paul & Shark αποκλειστικά στον Όμιλο LH Group – Παπαϊωάννου για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος LH Group - Παπαϊωάννου είναι πλέον ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο.

04 Σεπ 2025

Ήβη Αδάμου | Το gingham φόρεμά της είναι η τέλεια επιλογή για τον Σεπτέμβριο

Η Ήβη Αδάμου με την καλοκαιρινή τάση που θα δούμε και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025

Το viral φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο cocktail party

Το φόρεμα από τη Mango που είναι viral στο TikTok και όχι άδικα.

03 Σεπ 2025

Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας | Με πολυτελές βραχιόλι-μάτι σε design της Μαριάννας Γουλανδρή

Το εντυπωσιακό κόσμημα που διάλεξε η Maxima της Ολλανδίας αποτελεί signature design της συλλογής κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή

03 Σεπ 2025

Φεστιβάλ Βενετίας | Η Τόνια Σωτηροπούλου με μαύρο κοστούμι και δαντελένιο bra top

Η κομψή και θηλυκή εμφάνιση της Τόνιας Σωτηροπούλου.

03 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά με τη double denim τάση που όλοι αγαπάμε

Η Τζένη Μελιτά φόρεσε τα δύο denim κομμάτια που είναι must have για το φθινόπωρο