Το μεγαλύτερο στοίχημα στη μόδα δεν είναι να ακολουθείς πιστά και με επιτυχία τις τελευταίες τάσεις, αλλά να μπορείς να βρεις ποιες είναι εκείνες που σου ταιριάζουν πραγματικά, κολακεύοντας τη σιλουέτα σου. Μπορεί ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι να δείχνουν αλήθεια πανέμορφα στην κρεμάστρα του εκάστοτε καταστήματος, ωστόσο, μόλις τα βάλεις πάνω σου το αποτέλεσμα να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που φανταζόσουν. Οπότε οι fashion editors και οι fashion vloggers έχουν πολλούς καλούς λόγους που μας προτείνουν να ανακαλύψουμε τα μυστικά του σωματότυπου μας, επιλέγοντας τα σωστά ρούχα για εμάς. 

Στο παρακάτω βίντεο η Γαλλίδα influencer Marie-Anne Lecoeur εστιάζει στο στυλ φορεμάτων που είναι ιδανικά για γυναίκες με καμπύλες ή αλλιώς για εκείνες που έχουν τον λεγόμενο σωματότυπο «μήλου». Όπως λέει η ίδια, όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν τις συμβουλές της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και εκείνη προτείνει αρχικά το εξής: επιλέξτε φορέματα με μανικάκι που καλύπτει τα μπράτσα και «κουμουφλάρει» με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο κοιλιά και καμπύλες. Σύμφωνα εμ την Lecoeur, τα αμάνικα φορέματα έχουν την τάση να τονίζουν γενικότερα τα περιττά κιλά στο σώμα μας.

Δείτε παρακάτω 3 ιδανικά, καλοκαιρινά φορέματα για γυναίκες με καμπύλες:

1. Φορέματα σε ίσια γραμμή, που έχουν κάποιο ευδιάκριτο σχέδιο στο πάνω μέρος.

Ένα φόρεμα σε ίσια γραμμή, πέφτει ομοιόμορφα πάνω στο σώμα και καλύπτει την κοιλιά, αλλά και τους γλουτούς, δημιουργώντας την αίσθηση μίας «ευθείας» στο μάτι. Μιλάμε για την απόλυτη οφθαλμαπάτη. Επιπλέον, όταν το φόρεμα έχει κάποιο έντονο σχέδιο στο πάνω μέρος, όπως για παράδειγμα ένα όμορφο κέντημα, το βλέμμα των τρίτων εστιάζει εκεί και όχι στα σημεία που δεν επιθυμείς να εστιάσει.

2. Φορέματα σε ίσια γραμμή, που είναι λίγο άνετα γύρω από την κοιλιά και τους γλουτούς.

Αλλά όχι με τέτοιο τρόπο ώστε το χαλαρό τους πατρόν να δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχουν περιττά κιλά στη συγκεκριμένη περιοχή. Ένα απαλό, λεπτό ύφασμα όπως είναι το λινό μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό γι'αυτή την περίπτωση αφού πέφτει ομοιόμορφα πάνω στο σώμα και καλύπτουν ιδανικά αυτά που θέλεις να μην φαίνονται.

3. Φορέματα σεμιζιέ με μία σειρά κουμπιά στο μπροστινό μέρος.

Τα σεμιζιέ είναι, μάλλον, το αγαπημένο στυλ φορεμάτων των Παριζιάνων και η Lecoeur το γνωρίζει καλά αυτό. Οπότε ένα τέτοιο φόρεμα σου προσδίδει απευθείας κομψότητα και γαλλικό άερα. Επιπλέον, η κάθετη σειρά από κουμπιά στο μπροστινό τμήμα του ρούχου δημιουργεί αμέσως την αίσθηση ότι το σώμα σου είναι πολύ πιο λεπτό και ψηλό απ' ότι ενδεχομένως είναι στην πραγματικότητα, ξεγελώντας το μάτι.

Δείτε το βίντεο:

 

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TAGS